Antena 3 CNN Actualitate Primul român care a trecut înot Canalul Mânecii

Primul român care a trecut înot Canalul Mânecii

Primul român care a trecut înot Canalul Mânecii
30 Iun 2015   •   22:54

Zilele acestea se desfăşoară Arch 2 Arc (A2A), un concurs extrem de dificil în care concurenţii trebuie să treacă de trei probe: 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, traversarea Canalului Manecii între Dover şi Calais, dar şi 300 de kilometri de pedalare între Calais şi Paris.

Iar România este reprezentată de Andrei Roşu, fost component al trupei Gaz pe foc, care a trecut deja de chinul alergării şi al înotului. În total sunt 480 de km.Românul nostru a alergat 100 de kilometri in 13 ore, 23 de minute şi 13 secunde, după cum a scris pentru fanii săi pe pagina oficială de Facebook. 
Traversarea înot a canalului Mânecii, care e un fel de Everest pentru înotători a reuşit-o în 20 de ore şi 44 de minute de înot continuu.
Andrei a ţinut să le transmită celor care îl susţin că incurajările i-au dat putere mai ales că a avut nişte probleme grave pe traseu.

"Am vomat de 42 de ori din cauza răului de mare. Organizatorii mi-au spus că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag. După 40 de kilometri braţul stâng nu a mai fost funcţional. Am trecut prin două lanuri de meduze gigant roz şi violet. Apa a avut 13 grade în UK şi 14 grade în Franţa. Curenţii m-au ajutat să parcurg ultimii 4 kilometri. Mi-au rămas doar două ore de somn, interval suficient având în vedere că la ultra-triatloane nu se prea doarme. Vă pup şi vă mulţumesc anticipat şi pentru donaţiile către Hospice", a precizat Andrei Roşu pe pagina personală de Facebook.

În vârstă de 39 de ani, Andrei Roşu a fost primul român care a reuşit să termine un ultra-triatlon, cel din Mexic. A câştigat competiţia cu un timp de aproape 50 de ore. A înotat aproape 12 km, a pedalat peste 500 de km şi a alergat 127 de kilometri.

Şi ce e mai important, a reuşit să intre în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultra-maratoane pe 7 continente.

Vezi aici detalii despre Enduroman.


Citiţi şi Primul român care trece înot Canalul Mânecii. Cum s-a pregătit pentru cea mai grea experienţă din viaţa sa

Citiţi şi Cine e "Enduroman", cântăreţul român care a lăsat scena pentru cele mai dure maratoane de pe pământ


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close