Antena 3 CNN Actualitate Este ultima zi de priveghi pentru regretata şi îndrăgita actriţă, Draga Olteanu Matei

Este ultima zi de priveghi pentru regretata şi îndrăgita actriţă, Draga Olteanu Matei

Ultimele pregătiri pentru înmormântarea regretatei actriţe, Draga Olteanu Matei. Peste 1.000 de oameni au stat la coadă la teatrul din Piatra Neamţ, unde este depus pe scenă sicriul alb acoperit de flori. Este ultima zi de priveghi, unde toţi cei care au iubit-o pe celebra actriţă îi pot aduce un ultim omagiu.

Este ultima zi de priveghi pentru regretata şi îndrăgita actriţă, Draga Olteanu Matei
de Iulia Gorgorin    |    21 Noi 2020   •   16:53

Sicriul cu trupul neînsuifleţit al îndrăgitei actriţe Draga Olteanu a fost depus la Cinematograful Dacia Mon Amour din Piatra Neamţ, unde prietenii şi cunoscuţii vor putea merge să prezinte un ultim omagiu. Astăzi este ultima zi de priveghi. 

Slujba de înmormântare va avea loc duminică la ora 13 şi se va oficia cu onoruri militare

Vlad Ungar a stat de vorbă cu toţi cei care au iubit-o pe marea doamnă a teatrului românesc.

''Sunt momente emoţionante la cinematograful Mon Amour din Piatra Neamţ, aici unde, cu privirea în pământ şi cu lacrimi în ochi, oamenii vin să îşi ia rămas-bun de la Draga Olteanu Matei. Unii au venit de dimineaţă, alţii vin acum, stau în coloană, unul în spatele celuilalt şi păstrază toţi acele reguli de distanţare socială. Vin aici cu flori şi cu un gând bun pentru actriţa pe care au iubit-o atât de mult.

Trupul neînsufleţit al aristei va fi depus mâine în centrul oraşului Piatra Neamţ, în zona Curtea Domnească

 Acolo va fi oficiată slujba religioasă, începând cu ora 12, iar mai apoi aceasta va fi înmormântată la Cimitirul Eternitatea. Draga Olteanu Matei a făcut roluri memorabile în teatru, în film şi în televiziune. L-a considerat pe Amza Pelea partenerul ei preferat în faţa camerelor de filmat, dar şi pe scenă şi au făcut împreună roluri memorabile. Spre exemplu, în filmul Nea Mărin Miliardar. Actriţa s-a mutat la Piatra Neamţ în anul 2007 şi şi-a dorit să fie înmormântată aici, alături de soţul ei'', a transmis  reporterul Vlad Ungar de la Piatra-Neamţ.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei urmând a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei

Duminică între orele 9.30 - 10.00 va avea loc deplasarea cortegiului pe traseul Cinema Dacia - Platou Curtea Domnească. Între 10.00 - 12.00 se poate exprima omagiul din partea persoanelor care doresc să își ia rămas bun, vor fi depuneri de coroane și flori.

Serviciul religios se va desfășura între orele 12.00 - 14.30, iar la 14:30 se acordă onorul militar.

Cortegiul funenrar va porni apoi spre Cimitirul Eternitatea, cu oprire în fața Teatrului Tineretului. Înhumarea are loc la 15.30.

Pe parcursul zilelor în care admiratorii își vor putea lua un ultim rămas-bun de la Draga Olteanu Matei trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, prin purtarea măștii de protecție și a distanțării fizice.

Pe Platoul Curtea Domnească pot fi maxim 100 de persoane care trebuie să poarte masca și să stea la 3 metri una de cealaltă. Aceeași regulă este valabilă și la cimitir.

 Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri. Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi vineri după-amiază în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close