Antena 3 CNN Actualitate Procesul fostului director al Aeroportului Otopeni, Sorinel Ciobanu, reluat la Curtea de Apel Bucureşti

Procesul fostului director al Aeroportului Otopeni, Sorinel Ciobanu, reluat la Curtea de Apel Bucureşti

Procesul fostului director al Aeroportului Otopeni, Sorinel Ciobanu, reluat la Curtea de Apel Bucureşti
Sursa foto: Sorinel Ciobanu
25 Iun 2009   •   09:43

Procesul în care fostul director al Aeroportului Otopeni, Sorinel Ciobanu, este judecat pentru un prejudiciu de peste 4 milioane de euro va fi reluat joi, la Curtea de Apel Bucureşti.

Ciobanu a fost trimis în judecată anul trecut de procurorii DNA, alături de alte cinci persoane, fiind acuzat că a aprobat un schimb de terenuri între Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Bucureşti - Băneasa şi o persoană fizică.

Ciobanu a cedat, în favoarea unei persoane particulare un teren de 2,3 hectare evaluat, la acea vreme, la 11,5 milioane de euro. A primit la schimb un alt teren, de 2,5 ha situat însă în comuna Voluntari, care valora doar 10.000 de euro. Motivul declarat al schimbului a fost evitarea unui litigiu care ar fi putut duce chiar la închiderea aeroportului.

Dosarul a fost deschis la solicitarea Departamentului de Control al Guvernului.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis pe Sorinel Ciobanu din funcţia de director al Aeroportului Otopeni, la numai cinci zile de la numire.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: DNA proces Aeroport Otopeni
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close