Antena 3 CNN Actualitate Procesul lui Adrian Năstase referitor la fondurile pentru campania din 2004, amânat pentru a doua oară

Procesul lui Adrian Năstase referitor la fondurile pentru campania din 2004, amânat pentru a doua oară

Procesul lui Adrian Năstase referitor la fondurile pentru campania din 2004, amânat pentru a doua oară
Sursa foto: Adrian Nastase
24 Mar 2009   •   09:36

Instanţa supremă a amânat, marţi, pentru a doua oară, dosarul în care Adrian Năstase este acuzat de corupţie în legătură cu strângerea mascată de fonduri pentru campania electorală prezidenţială din 2004 a politicianului. Motivele invocate sunt cele procedurale, anunţă Mediafax

Dezbaterile au fost amânate pentru 15 aprilie. Motivul: Diana Gasparovici, inculpată în cauză, este plecată din ţară. În plus, avocatul acesteia a cerut termen pentru pregătirea apărării.

La finalul şedinţei de judecată, Năstase a susţinut că "este vorba de un dosar politic", "comandat" de Traian Băsescu, care "este regizorul spectacolului".

"Probabil că aşa se va târî procesul acesta în continuare pentru ca regizorul acestui spectacol, Traian Băsescu, să poată să-şi facă jocul în continuare. Cred că sunteţi convinşi deja că în acest proces legat de campania din 2004, este de fapt, vorba de campania elctorală din 2009", a declarat Adrian Năstase, potrivit Mediafax.

Potrivit dosarului înaintat de procurorii DNA Năstase s-ar fi folosit în 2004 de funcţia de preşedinte al PSD, pentru a strânge ilegal fonduri pentru campania electorală.

Cea care ar fi colectat toţi banii ar fi fost Irina Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

De altfel, Jianu ar fi organizat în 2004 simpozionul ?Trofeul calităţii în construcţii". Participanţii ar fi fost obligaţi să achite taxe cuprinse între 5 şi 20 de milioane de lei vechi, arată rechizitoriul procurorilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close