Antena 3 CNN Actualitate Profesorii nu vor mai trece în catalog notele elevilor, în semn de protest (VIDEO)

Profesorii nu vor mai trece în catalog notele elevilor, în semn de protest (VIDEO)

Profesorii nu vor mai trece în catalog notele elevilor, în semn de protest (VIDEO)
Sursa foto: profesori
21 Mar 2010   •   18:16

De luni, notele pe care elevii le vor primi la ore nu vor mai fi trecute în catalog. Este o formă de protest a profesorilor, o primă etapă dintr-un calendar amplu de proteste. Sindicatele se ţin pe poziţie , în ciuda rugaminţilor care vin dinspre ministerul condus de Daniel Funeriu.
După două runde de negocieri eşuate, profesorii trec o măsură de protest radicală - nu vor mai trece notele sau calificativele în catalog. Repezentanţii ministerul educaţiei încearcă şi în al doisprezecelea ceas să-i convingă pe profesori să renunţe.

Profesorii de la Federaţia Spiru Haret, par de neclintit.

Marţi va avea loc o nouă întâlnire între sindicate şi reprezentanţii guvernului. Premierul a anunţat că va propune un document care va elimina discrepanţele dintre salariile bugetarilor.

Cadrele didactice au programat pe 25 martie un miting în Piaţa Victoriei, urmat de un marş de protest şi de o pichetare a Ministerului Muncii. Pe 22 aprilie va fi grevă generală de o zi, iar cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din ţară.

Şi agricultorii anunţă proteste. Aproximativ 400 de fermieri vor picheta marţi, între orele 11 şi 13.30, sediile Ministerului Agriculturii şi pe cel al Finanţelor. Membrii Federaţiei Agrostar cer plata subvenţiilor restante din 2009 şi acordarea celor aferente acestui an. De asemenea, fermierii cer reducerea cu 50 de procente a preţului motorinei pentru agricultură şi reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%. Dacă revendicările nu le vor fi rezolvate, opt mii de agricultori vor protesta în luna mai în Capitală, cu utilaje şi animale.



Antena 3


×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close