Antena 3 CNN Actualitate Profesorii vor trebui să aibă aprobarea IȘMB pentru excursii și tabere în afara Capitalei

Profesorii vor trebui să aibă aprobarea IȘMB pentru excursii și tabere în afara Capitalei

Profesorii vor trebui să aibă aprobarea IȘMB pentru excursii și tabere în afara Capitalei
25 Feb 2014   •   11:37

Excursiile, expediţiile şi alte activităţi de timp liber care se desfăşoară în afara Capitalei vor avea nevoie de aprobarea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, prevede o procedură publicată pe site-ul instituţiei, informează AGERPRES.

"Orice tabără, excursie, expediţie şi alte activităţi de timp liber cu elevii şi preşcolarii organizate cu aprobarea conducerii unităţii de învăţământ se vor realiza în afara orarului şcolar numai în condiţii de legalitate şi siguranţă, directorii unităţilor de învăţământ şi conducătorul delegat al activităţii purtând întreaga răspundere. În perioada anului şcolar, în timpul orelor de curs se pot organiza excursii tematice de o zi doar una pe semestru pentru elevii din învăţământul primar şi preşcolar. Se solicită aprobarea IŞMB prin inspectoratele de sector a taberelor şcolare, excursiilor, expediţiilor şi a altor activităţi de timp liber care se desfăşoară în afara oraşului Bucureşti", prevede procedura IŞMB privind organizarea şi desfăşurarea taberelor, excursiilor, expediţiilor.

Excursiile, vizitele la muzee, vizionările de spectacole şi alte activităţi de timp liber care se desfăşoară pe teritoriul oraşului Bucureşti vor avea aprobarea directorului unităţii de învăţământ.

"Este nevoie de acordul părintelui, declaraţia elevului, avizul medical pentru elevii participanţi, avizul epidemiologic, declaraţia pe proprie răspundere a conducătorului delegat şi a cadrelor didactice însoţitoare privind asigurarea securităţii elevilor pe toată perioada deplasării", precizează IŞMB.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close