Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo 11 - 14 mai 2022. Temperaturile vor trece de 33 de grade

Prognoza meteo 11 - 14 mai 2022. Temperaturile vor trece de 33 de grade

Prognoza meteo 11 - 14 mai 2022. Vremea este în continuare destul de capriocioasă în România. Temperaturile mai cresc, însă nu scăpăm de ploi, vijelii și descărcări electrice.

Prognoza meteo 11 - 14 mai 2022. Temperaturile vor trece de 33 de grade
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    10 Mai 2022   •   21:01

Prognoza meteo România, 11 mai 2022

Vremea se va încãlzi în toatã ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua când se vor semnala averse slabe, pe arii restrânse în centru, sud şi la munte şi izolat în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat. Mai ales în primele ore, pe spaţii mici se va semnala ceaţã.

Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative, potrivit Administrației Națționale de Meteorologie.

Prognoza meteo România, 12 mai 2022

Vremea va fi frumoasã şi va deveni deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii mai. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 31 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, uşor mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în nordul extrem al ţãrii, unde pe arii restrânse, spre searã şi noaptea, vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe litoral şi pe crestele Carpaţilor Orientali.

Presiunea atmosferică va scãdea uşor în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo România, 13 mai 2022

Vremea va fi deosebit de caldã în toatã ţara, cãlduroasã dupã-amiaza în special în regiunile sudice, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 22...23 de grade pe litoral şi 32...33 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã orele amiezii când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în regiunile vestice şi la munte, pe  alocuri în nord şi în centru şi doar pe spaţii mici în rest. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade.

Prognoza meteo România, 14 mai 2022

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obişnuit la mijlocul lunii mai în majoritatea zonelor, dar în regiunile sudice şi la munte va deveni în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi local averse cu caracter torenţial în a doua parte a zilei în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Banatului, precum şi în zona montanã, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curburã; izolat vor fi posibile vijelii şi cãderi de grindinã. În celelalte regiuni, astfel de fenomene vor fi posibile pe spaţii restrânse. Temperaturile maxime, mai scãzute decât în ziua anterioarã în sudul teritoriului, se vor încadra în general între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade.

Prognoza meteo București, 11 mai 2022

Vremea se va încãlzi faţã de intervalul anterior, astfel cã temperatura maximã va fi de 24...25 de grade. Cerul va fi variabil, cu o probabilitate relativ ridicatã de nori şi ploi slabe în prima parte a zilei.  Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 11...13 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre 9 grade.
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Prognoza meteo București, 12 mai 2022

Vremea va fi frumoasã şi va deveni deosebit de caldã pentru a doua decadã a lunii mai. Temperatura maximã va fi de 28...29 de grade, iar cea minimã de 11...14 grade. Cerul va fi variabil ziua şi senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat.
Presiunea atmosferică va scãdea uşor în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo București, 13 mai 2022

Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 31...32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare seara şi noaptea când vor fi posibile averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 13...16 grade.

Prognoza meteo București, 14 mai 2022

Vremea va fi deosebit de caldã, dar va deveni în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei când vor fi descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi averse. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 13...15 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close