Antena 3 CNN Actualitate Se întorc ninsorile! Prognoza METEO 26 ianuarie 2021

Se întorc ninsorile! Prognoza METEO 26 ianuarie 2021

Vremea rea a făcut prăpăd în foarte multe zone din țară. Vântul a suflat cu peste 130 km/h și a dărâmat copaci sau a smuls acoperișuri. În Maramureș, drumarii au fost luați, din nou, prin surprindere de ninsoare, chiar dacă suntem în miezul iernii.

Se întorc ninsorile! Prognoza METEO 26 ianuarie 2021
de Laura Dinu    |    26 Ian 2021   •   08:10

Au fost ninsori puternice la munte. Drumarii au acționat continuu pe drumurile din județul Brașov, unde stratul de zăpadă a crescut cu câțiva centimetri. Din cauza vântului puternic telecabina a fost oprită. 

Pe o șosea din Maramureș, 3 tiruri au fost blocate, iar în Satu Mare vântul a luat pe sus acoperișul unei hale industriale. Un stâlp de electricitate de pe un bulevard intens circulat a fost pur și simplu rupt. 

Și în Vrancea, vântul puternic a doborât mai mulți copaci. S-a întâmplat și pe Drumul Național 2D, la intrarea în localitatea Tulnici. Arborii căzuți au acoperit mare parte a șoselei. La deblocarea drumului au intervenit jandarmii montani, dar și echipaje de la ISU. 

Meteorologii spun că la munte și în jumătatea de sud a țării vom avea un nou episod de iarnă. Aici sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

La această oră, ninge slab în zona Transilvaniei, la munte, dar și în Oltenia. Temperaturile pornesc de la -4 grade la Miercurea Ciuc și ajung la 7...8 grade în zona litoralului.

De asemenea, sunt intensificări ale vântului pe partea de sud-est a țării, dar și în zona montană înaltă, cu rafale de până la 70 km/h.

Potrivit ANM, răcirea vremii va începe chiar de astăzi, când vom avea parte de precipitații sub formă de ploi, care se vor transforma, în cursul nopții, în ninsori, chiar și în Capitală. 

Prognoză METEO 26 ianuarie. Vremea în țară

La această oră, cerul este variabil în nord-estul ţãrii şi mai mult noros în rest. Pe alocuri sunt precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare la munte, în Oltenia şi sudul Banatului. Vântul suflã slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. La ora 05, valorile termice erau cuprinse între - 4 grade la Miercurea-Ciuc şi 9 grade la Mangalia.

Astăzi, vremea va deveni normalã din punct de vedere termic pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros. În sudul, sud-vestul şi sud-estul ţãrii temporar vor fi precipitaţii mixte. În zona montanã şi izolat în restul teritoriului va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 60...70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. Dimineaţa, izolat va fi ceaţã.

Prognoză METEO 26 ianuarie. Vremea în Capitală

Marți dimineață, cerul este mai mult noros, iar vântul suflã în general slab. La ora 05 se înregistrau 0 grade la Afumaţi şi Bãneasa şi 1 grad la Filaret.

Astăzi, vremea va fi închisã şi mai rece decât în ziua precedentã. Temporar se vor semnala precipitaţii mai ales sub formã de ploaie şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close