Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Când se oprește ninsoarea în Capitală

Prognoza meteo. Când se oprește ninsoarea în Capitală

Prognoza meteo. Când se oprește ninsoarea în Capitală
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    08 Feb 2017   •   16:07

Şeful Centrului Naţional de Prognoză Meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie, Gabriela Băncilă, a declarat, miercuri, la Comandamentul de iarnă convocat la Primăria Generală, că în Capitală stratul de zăpadă ar putea ajunge, izolat, la 8-10 centimetri, iar vântul se va intensifica în a doua jumătate a zilei.

Ea a reamintit că municipiul Bucureşti se află sub atenţionare de cod galben, începând de miercuri dimineaţă, de la ora 10.00, până joi dimineaţă la ora 9.00.

„În tot acest interval vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări, în special în a doua parte a zilei de azi şi la începutul nopţii. Vorbim de rafale ale vântului ce vor atinge 45-50 km/h, cel mult 55 km/h. De asemenea, vor fi şi intervale în care va ninge. Ninsorile vor fi mai puţin însemnate cantitativ în anumite perioade de timp, dar spre seară, în prima parte a nopţii, ninsoarea va fi ceva mai abundentă, iar până mâine dimineaţa (...) apreciem că se poate depune un strat de zăpadă care să măsoare 8-10 centimetri izolat, posibil chiar 12 cm”, a spus ea.

Băncilă a menţionat că noaptea trecută, în Capitală, a avut loc fenomenul de ploaie îngheţată, iar pe parcursul orelor următoare „doar pe arii foarte restrânse şi pentru intervale scurte de timp”, din cauza ninsorii şi a lapoviţei, se pot menţine „depunerile îngheţate” de pe artere.

Ea a mai precizat că în a doua parte a nopţii intensitatea vântului se va diminua. Joi, până la orele amiezii, e posibil să mai existe reprize de ninsoare slabă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close