Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo până sâmbătă. Plouă și temperaturile scad de la o zi la alta, până la -12 grade în Transilvania

Prognoza meteo până sâmbătă. Plouă și temperaturile scad de la o zi la alta, până la -12 grade în Transilvania

Vremea se răcește de joi, iar cerul va avea înnorãri temporar accentuate. Vor fi precipitaţii ce vor avea şi caracter de aversã, ziua în regiunile estice, sud-estice, în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea în vest şi izolat în celelalte regiuni.

Prognoza meteo până sâmbătă. Plouă și temperaturile scad de la o zi la alta, până la -12 grade în Transilvania
Sursa foto: Pixabay
26 Feb 2020   •   15:38

Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, ploaie, lapoviţã şi trecãtor ninsoare în Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş şi predominant ploaie în rest. În Bãrãgan şi în Dobrogea vor fi posibile descãrcãri electrice şi izolat grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 10...15 l/mp.

Prognoza meteo pentru 27 februarie 2020 - Joi

Vântul va avea intensificãri cu precãdere în prima parte a intervalului, la munte, în special la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80...90 km/h şi local va fi viscol, dar şi în regiunile sudice, cu vitezele cele mai mari în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, unde rafalele vor atinge, în general, 60...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în estul Transilvaniei şi 14 grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime între -7 şi 4 grade.

Presiunea atmosferică va creşte în regiunile extracarpatice, iar în cele întracarpatice va creşte în prima parte a intervalului apoi va scãdea.

Prognoza meteo pentru 28 februarie 2020 - Vineri

Vremea va fi în general închisã, iar dinspre regiunile vestice aria precipitaţiilor se va extinde treptat şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii. Precipitaţiile se vor semnala temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului şi vor fi sub formã de ninsoare la munte, predominant sub formã de ninsoare în zonele submontane şi în Maramureş, mixte în Transilvania şi mai ales ploi în rest. Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, la munte, la altitudini mari vor fi rafale de peste 90...100 km/h şi local viscol, iar în zonele mai joase de relief, în general de 45...65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -4 şi 5 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Presiunea atmosferică va creşte în regiunile intracarpatice, iar în cele extracarpatice va scãdea în prima parte a intervalului apoi va creşte

Prognoza meteo pentru 29 februarie 2020 - Sâmbătă

Vremea va fi normalã din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi izolat se vor semnala precipitaţii slabe la începutul intervalului în est, iar noaptea în nord-vest. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte, mixte în Moldova şi sub formã de ploaie în rest. Vântul va avea local intensificãri, cu viteze mai mari în Dobrogea, sudul Moldovei şi Bãrãgan precum şi la munte, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei pânã spre -10...-12 grade.

×
Subiecte în articol: vremea meteo prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close