Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo pentru weekend. Vremea va fi caldă în toată ţara

Prognoza meteo pentru weekend. Vremea va fi caldă în toată ţara

Prognoza meteo pentru weekend. Vremea va fi caldă în toată ţara
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Mai 2018   •   16:31

Vremea va fi caldã, dar instabilã în orele amiezei şi spre searã. Astfel, cãtre prânz vor fi înnorãri, averse şi descãrcãri electrice la munte, iar dupã orele amiezei izolat şi în rest, dar cu precãdere în zonele deluroase. Punctiform, se pot cumula cantitãţi de apã de 20...25 l/mp, cu cea mai mare probabilitate în zona de deal şi munte. Vor fi posibile cãderi de grindinã, în general de mici dimensiuni şi îndeosebi la munte, în Banat şi Crişana. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri uşoare în Bãrãgan şi Dobrogea, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade.

PROGNOZA METEO pentru sâmbătă

Vremea va fi caldã, cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale în ultima decadã a lunii mai în aproape toatã ţara; maximele se vor situa între 22...24 de grade pe litoral şi în jurul a 30 de grade în Câmpia Românã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, mai accentuate în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii; vor fi averse şi descãrcãri electrice local în zonele montane şi submontane, în regiunile sudice, dar şi în partea de nord-vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-estice, dar de scurtã duratã şi în zonele cu manifestãri de instabilitate atmosfericã. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.

PROGNOZA METEO pentru duminică

Vremea va fi în continuare caldã în majoritatea zonelor ţãrii. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta în special în a doua parte a zilei în vest şi în sud-vest, precum şi la munte, unde vor fi înnorãri temporar accentuate şi local averse însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi va cãdea grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi doar izolat ploi slabe, de scurtã duratã, iar în regiunile sud-estice vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 17 grade.

PROGNOZA METEO pentru luni

Vremea va fi caldã în toatã ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara în regiunile vestice şi în zonele montane şi submontane; vor fi averse -izolat torenţiale- însoţite de descãrcãri electrice în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, local în Banat, Crişana şi Maramureş şi dealurile Olteniei şi pe spaţii mici în restul zonei montane, în Transilvania şi nord-vestul Munteniei. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri izolate, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 23 şi 30 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 16 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza prognoza meteo temperaturi vremea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close