Antena 3 CNN Actualitate Prognoză meteo specială pentru București. Meteorologii au făcut anunțul cu scurt timp în urmă

Prognoză meteo specială pentru București. Meteorologii au făcut anunțul cu scurt timp în urmă

ANM a emis o prognoză specială pentru zona municipiului București, valabilă în intervalul 26.12.2020 ora 10:00 - 28.12.2020 ora 10:00, de ploi și vânt.

Prognoză meteo specială pentru București. Meteorologii au făcut anunțul cu scurt timp în urmă
de Laura Dinu    |    25 Dec 2020   •   12:20

Vremea va fi închisă. Temporar va ploua în general moderat cantitativ - se vor acumula în jur de 15...20 l/mp, iar pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie) și în primele ore ale zilei de duminică (27 decembrie) vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță.

Vantul va sufla moderat, cu intensificări începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când la rafală se vor atinge viteze de 40...45 km/h.

Sâmbătă (26 decembrie) temperatura maximă va fi de 5...6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Duminică (27 decembrie), temperatura aerului se va menține la valori în jurul a 2 grade, însă în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 5...6 grade.

Prognoza METEO 25 decembrie 2020. Vremea în țară

În vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţãrii vremea se va rãci, va fi închisã, iar temporar şi pe arii extinse va ploua. La munte se vor semnala precipitaţii mixte ce vor determina pe suprafeţe mici polei, iar la altitudini mari treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã.

Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, se vor acumula cantitãţi de apã de 20...25 l/mp. În restul teritoriului valorile termice se vor menţine mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare şi mai ales seara pe suprafeţe mici va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, în special pe creste, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 70...80 km/h, şi pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în sudul şi sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud a teritoriului. Izolat se va semnala ceaţã.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo București
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close