Prognoza meteo. Vremea în weekend se schimbă radical

de S.T.    |    14 Noi 2019   •   20:16
Prognoza meteo. Vremea în weekend se schimbă radical Foto: pixabay.com

VREMEA. Prognoza meteo pentru vineri, 15 noiembrie 2019. Vremea se va ameliora, iar valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13...14 grade pe litoral şi în zona de deal a Banatului.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. Pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în prima parte a zilei şi cu o probabilitate mai mare în zonele de munte, în estul, centrul şi sudul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri îndeosebi seara şi noaptea, pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 65...75 km/h, dar şi în Banat, pe arii restrânse cu peste 45...55 km/h.

Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru sâmbătă, 16 noiembrie 2019. Vremea se va încãlzi uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, dimineaţa şi noaptea cu nebulozitate joasã stratiformã sau ceaţã, posibil izolat asociate cu burniţã, local în regiunile extracarpatice, pe vãi şi în depresiuni şi pe spaţii mici în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Banat, la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi trecãtor, la cote mai reduse, în restul teritoriului.

VREMEA. Prognoza meteo pentru duminică, 17 noiembrie 2019. Valorile de temperaturã se vor situa cu mult peste cele normale în a doua jumãtate a lunii noiembrie. În sudul şi în estul ţãrii, în special în prima parte a zilei şi noaptea, va fi nebulozitate joasã şi local se va semnala ceaţã, asociatã izolat cu burniţã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi doar izolat ceaţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu precãdere pe crestele Carpaţilor Meridionali, precum şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 12 grade.

Parteneri
x close