Antena 3 CNN Actualitate Prognoza meteo. Vremea se strică în weekend

Prognoza meteo. Vremea se strică în weekend

Prognoza meteo. Vremea se strică în weekend
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Mai 2017   •   08:41

În weekend, vremea va deveni în general instabilă, iar de duminică se va răci semnificativ. În estul și sudul țării, precum și în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

Vineri

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi seara, când vor fi ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, local în zonele de munte şi în nordul Munteniei şi al Olteniei şi izolat în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade pe litoral şi 27 de grade în Câmpia de Vest.

În Capitală

Dimineața vor fi 10-11 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească. Pe parcursul zilei o vreme în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

La munte vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza şi seara, când vor fi ploi de scurtă durată şi posibil descărcări electrice, local în Carpaţii Meridionali şi izolat în restul zonei. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificări în timpul averselor.

La mare vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea. Către dimineaţă, vor aparea condiţii pentru averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 19 grade, temperatura apei mării va avea valori de 14 la 17 grade, cu cele mai ridicate valori în nordul litoralului.

Sâmbătă

Vremea devine în general instabilă. În estul și sudul țării, precum și în zonele de munte, înnorările se vor accentua treptat și mai ales în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, posibil cu aspect de vijelie.

În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția, la nivel local, îndeosebi în cursul după-amiezii. Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice.

În Capitală

Vremea va deveni în general instabilă. În a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 8-10 grade şi temperatura maximă, în jurul valorii de 23 de grade.

Duminică

Vremea se va răci. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest. Vor fi averse, însoţite și de descărcări electrice, în sudul și estul țării și în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate. Pe crestele montane, în general la peste 1900 m, trecător vor fi posibile precipitații mixte.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close