Antena 3 Actualitate Prognoză neagră făcută de Guvern: Putem ajunge la 1.600 de cazuri zilnice de COVID în august

Prognoză neagră făcută de Guvern: Putem ajunge la 1.600 de cazuri zilnice de COVID în august

de Denisa Nedelcu    |    16 Iul 2020   •   12:40
Prognoză neagră făcută de Guvern: Putem ajunge la 1.600 de cazuri zilnice de COVID în august
Sursa foto: Hepta

Luna august ar putea fi catrastrofală în ce priveşte numărul cazurilor noi înregistrate cu coronavirus la noi în ţară. O prognoză realizată de guvernul României în acest sens vorbeşte de peste 1.500 de cazuri de COVID-19 zilnice.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus ar putea creşte până la 1.200-1.600 de cazuri zilnic, la jumătatea lunii viitoare, scrie în nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care ieri a fost prelungită cu încă 30 de zile starea de alertă pe teritoriul României.

Această prognoză de evoluţie a cazurilor COVID-19 a intrat în posesia g4media.ro şi a fost făcută pe baza analizei factorilor de risc, realizată de Comitetul Tehnico-Științific al Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Analiză Guvern: ne putem aștepta la o dublare a cazurilor la 12-14 zile

"Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției, poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național, ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile

Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rată de reproducere supraunitară. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august", se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Primul vârf de COVID, pe 29 aprilie 

Primul vârf în ce priveşte cazurile de COVID-19 a fost atins pe 29 aprilie 2020, când era înregistrat un număr de peste 8.200 de cazuri active, se mai arată în documentul citat.

Perioada imediat următoare a fost caracterizată de o pantă descendentă alungită, până pe 2 iunie, când începe să se constate o ușoară creștere şi care se accentuează începând cu 16 iunie și continuă și în prezent.

"Acest trend puternic ascendent s-a înregistrat în urma măsurilor de relaxare, dar mai ales în urma suspendării legislației care reglementează măsura izolării/carantinei și absenței mecanismelor de control al interacțiunii interumane, inclusiv cu persoanele cunoscute ca fiind infectate", se mai arată în documentul guvernului.

COVID-19 în România

Încă 641 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistare în România, în 24 de ore, iar 21 de persoane au decedat, potrivit buletinului de miercuri, transmis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Astfel, potrivit celui mai recent bilanţ final, în România au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 1.952 de decese.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close