Antena 3 Actualitate Proiectul privind prelucrarea datelor cu caracter personal va fi avizat. Cât timp ar urma să fie reţinute datele personale

Proiectul privind prelucrarea datelor cu caracter personal va fi avizat. Cât timp ar urma să fie reţinute datele personale

06 Mai 2015   •   20:03
Proiectul privind prelucrarea datelor cu caracter personal va fi avizat. Cât timp ar urma să fie reţinute datele personale

Ministrul pentru societatea informațională, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că inițiativa legislativă privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice face parte din pachetul de legi "big brother" și îndeplinește cerințele obligatorii pentru a primi, de această dată, un aviz pozitiv de la Curtea Constituțională, transmite Agerpres.
"Inițiativa se referă la reținerea datelor și în acest moment oferă pârghiile necesare astfel încât să poată să existe, conform legii și deciziilor CCR, accesul la datele deja stocate din punct de vedere comercial de către operatori, astfel încât accesul la aceste date să poată fi făcut conform legii, cu mandat și de organele de urmărire penală", a declarat Grindeanu la Palatul Parlamentului.

El a precizat că nu este vorba despre un proiect nou, ci de completări la Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

Întrebat cum i se pare termenul de 3-5 ani de reținere a datelor cu caracter personal, ministrul a răspuns că este un termen" absolut corect și rezonabil".

"O să vedem ce spune Parlamentul. În niciun caz nu înseamnă o modificare ce ar atinge chestiuni de neconstituționalitate. Parlamentul e suveran. Până la urmă, există inițiator la această lege, noi avizăm pozitiv această lege, ca și ministerul, ca și Guvernul și termenul nu poate fi discutat, dar cred că este un termen absolut corect cel de trei ani", a susținut Grindeanu.

Liderii partidelor politice au semnat miercuri la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis o inițiativă legislativă parlamentară de modificare și completare a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, a anunțat Administrația Prezidențială.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu CCR

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close