Antena 3 CNN Actualitate Protest în fața Spitalului Județean Galați pentru Mihaela. Oamenii îi acuză pe medici de indiferență

Protest în fața Spitalului Județean Galați pentru Mihaela. Oamenii îi acuză pe medici de indiferență

Gabriel Dano
3 minute de citit Publicat la 21:01 19 Noi 2021 Modificat la 21:24 19 Noi 2021
myujk,

La protest și-au anunțat prezența peste 1.500 de persoane. La ora începerii protestului, aproximativ 100 de persoane au venit în fața unității medicale.

"Nu putem permite ca cineva să moară din cauza indiferenței medicilor din spital. Nimeni și nimic în lume nu o mai poate aduce înapoi.
Vreau ca toata lumea să ia atitudine și să luptăm pentru drepturile noastre. Urmatoarea persoana poate fi mama, tatăl, copilul, rudele sau prietenii tăi. Nu vom permite să se întâmple asta", este mesajul transmis de organizatorii protestului.

Nu doar cazul Mihaelei i-a făcut pe oameni să iasă în stradă, ci și cel al unei alte victime a nepăsării medicilor. Un bărbat diagnosticat cu penumonie, a fost ţinut în frig, în curtea spitalului, fără să fie văzut de un medic. Bărbatul în vârstă de 46 de ani era vaccinat anti-COVID cu schema completă.

"Momentele de scandări au fost ca o răbufnire. Protestul a fost convocat pe rețelele de socializare, după două decese ciudate care au avut loc aici: cel al bărbatului care a fost ținut în frig aici o zi întreagă pentru că nu a avut cine să se uite la el și cel al fetei de 21 de ani care a primit diagnostic greșit de două ori", a spus corespondentul Antena 3 Gabriel Vlad.

Tânăra a murit după două săptămâni de chinuri: "I-au spus că se alintă

.Tânăra s-a prezentat joi, 28 octombrie,la spital, însoțită de mama sa. Acuza dureri de spate. Și până luni a fost văzută superficial la camera de gardă, nici măcar dezbrăcată și consultată.

Medicii i-au recomandat de două ori diverse tratamente pentru lombosciatică și chiar un RMN pe care să-l facă la un privat, cu toate că investigația se putea face și în spital.
”Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit”

”Fata mea a acuzat nişte dureri de spate şi pe 28 octombrie, într-un puseu de durere a ajuns la Urgenţe cu salvarea. Am aşteptat şase ore până să i se pună un diagnostic. I s-a spus că are lombosciatică, fără ca medicul să se apropie de ea. Un diagnostic greşit. Ne-au trimis acasă cu tratament, însă durerile nu s-au oprit. Vineri, fata mi-a spus: Sâmbătă dimineaţă, pe la ora 10.00, am venit din nou la urgenţe. O asistentă de acolo ne-a spus: Au chemat iar doctorul, acelaşi diagnostic, tot aşa, pus de la distanţă: lombosciatică. I s-a dat Indomentacin şi o trimitere către RMN”, povesteşte Carmen Anghele, mama tinerei.

A existat o navetă între domiciliu și camera de gardă, dar nimeni nu a făcut nimic pentru că, așa cum ne povestește mama fetei, toată lumea le spunea că mult mai importante sunt cazurile de COVID-19, pentru că din cauza lor se moare, nu o banală durere de spate.

”S-a speriat şi a început să plângă. Nu mai respira, s-a învineţit”

”De acolo a început calvarul. A chemat un medic chirurg, care nu s-a purtat foarte profesional cu ea, după părerea ma. Ea avea dureri groaznice şi i-a spus fetei că se alintă. M-a dat afară din cabinet. Ea având dureri mari, nu a putut sta la consult. S-a supărat, a aruncat mănuşile. Eu i-am zis să-i dea un un calmant, poate o ajută... şi atunci a început să ţipe la mine. Apoi, i-a spus fetei că dacă nu o operează, o să moară. Atunci fata s-a speriat şi a început să plângă. Nu mai respira, s-a învineţit... Am plecat acasă, însă duminică, la ora 4.00, m-am întors cu ea... Voma şi făcea temperatură”, a mai spus mama fetei.

Abia după câteva zile, mama observa un furuncul intrafesier, în regiunea lombară, care ar fi putut fi cauza durerilor și care ar fi putut fi observat de orice medic, dacă tânăra ar fi fost consultată.

Intervenția medicilor chirurgi a fost tardivă. Infecția îi afectase rinichii și se propaga și spre alte organe. A fost operată și abdominal – tot inutil. Între timp, bacteriile nozocomiale intraspitalicești agravează cazul.

Tânăra avea să-și piardă viață în reanimare. Rudele tinerei spun că nici medicilor nu le era clar diagnosticul.

Spitalul a deschis o anchetă internă și așteaptă că și familia buletinul medico-legal Coincidență sau nu, totul a început în timpul aceleiași ture, ca în cazul bărbatului ținut în frig.

Familia va depune plângeri și la Parchet, iar în cazul precedent, organele de anchetă au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

×
Parteneri
x close