Antena 3 CNN Actualitate Protest inedit: Poliţiştii au adus o casă de carton în centrul Capitalei (VIDEO)

Protest inedit: Poliţiştii au adus o casă de carton în centrul Capitalei (VIDEO)

Protest inedit: Poliţiştii au adus o casă de carton în centrul Capitalei (VIDEO)
Sursa foto: Protest
10 Aug 2009   •   18:46


Poliţiştii ameninţă că nu vor mai veni la serviciu dacă statul nu le va da banii de chirie şi nu le va plăti orele suplimentare. Luni, membrii sindicatului PROLEX au organizat un protest inedit în centrul Bucureştiului.

Lipsa banilor de la Ministerul de Interne i-a adus în pragul disperării pe unii dintre poliţişti. Pentru că nu au primit banii pentru chirie, aceştia riscă să fie daţi afară din apartamentele în care locuiesc.

Criza i-a afectat atât de tare pe cei de la interne, încât nu mai au bani nici măcar pentru asigurările casco ale maşinilor. Din ce în ce mai mulţi poliţişti vor să iasă din sistem, iar cei care rămân spun că va veni o zi în care vor refuza să mai plece pe teren.

Ministrul de Interne Dan Nica spune că situaţia nu este atât de gravă, iar chiriile nu se vor mai plăti pentru că poliţiştii din provincie vor fi trimişi în localităţile în care au domiciliul.




Luni, în Piaţa Universităţii, la kilometrul zero al Capitalei, membrii sindicatului PROLEX au făcut un protest inedit. Au adus o casă de carton pentru toţi lucrătorii din poliţie care riscă să rămână pe drumuri pentru că nu au primit indemnizaţia lunară din partea statului.

Poliţiştii vor ieşi în stradă şi marţi. În Bucureşti şi în alte oraşe mari din ţară oamenii legii organizează mitinguri de protest pentru a-şi cere drepturile.




Antena 3

×
Subiecte în articol: politisti Ministerul de Interne protest
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close