Antena 3 CNN Actualitate Zeci de poștași protestează în Constanța. S-au săturat de salariile mici și condițiile proaste de muncă

Zeci de poștași protestează în Constanța. S-au săturat de salariile mici și condițiile proaste de muncă

Poștașii protestează în fața Prefecturii din Constanța! Oamenii spun că au ajuns la disperare din cauza salariilor mici şi a condițiilor proaste de lucru.

de Ioana Mircea    |    Cătălina Buzoianu    |    14 Iun 2023   •   08:54

Peste trei sferturi dintre factorii poştali din România sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Astfel, în această dimineață angajații Poștei Române au ieșit să protesteze în Constanța.

Protestul se desfășoară între orele 8.00 și 9.00 în fața Prefecturii. Oamenii spun că pe lângă salariile mici, aceștia sunt nemulțumiți de managementul defectuos care a dus la pierderea locurilor de muncă.

Sindicaliștii spun că de foarte multe ori, în timpul pandemiei s-au făcut angajări "pe pile". Acești angajați au rămas în continuare și s-a renunțat la oameni cu ani mulți de vechime în spate.

Totodată, ei spun că au parte de condiții proaste de muncă, iar 80% dintre postași cu vechime în muncă, încadrați în meserii specifice domeniului poștal primesc salariul minim brut pe economie în plata la 1 ianuarie 2023 adică 3000 de lei.

Citește și: ”Continuăm greva!” Profesorii refuză să se întoarcă în clase în ciuda anunțului sindicaliștilor

Oamenii cer acum o salarizare corectă, acordarea de tichete de vacanță și remedierea tuturor lipsurilor care duc la condițiile precare de muncă.

×
Subiecte în articol: Constanța postasi
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close