Antena 3 Actualitate PSD a depus în Parlament proiectul de lege pentru acordarea de bonusuri profesorilor

PSD a depus în Parlament proiectul de lege pentru acordarea de bonusuri profesorilor

de Diana Dragotescu    |    02 Sep 2020   •   16:57
PSD a depus în Parlament proiectul de lege pentru acordarea de bonusuri profesorilor
Sursa foto: Agerpres

PSD a depus în Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru perioada stării de urgență și alertă. Cadrele didactice ar putea primi 2.000 de lei pe lună iar personalul auxiliar 1.500 lei/lună.

Social democrații au depus proiectul în Parlament: „Azi (miercuri - n.r.) am depus proiectul de lege, acea propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului räspândirii coronavirusului”, anunță liderul deputaților PSD, Afred Simonis.

Câți bani vor primi profesorii 

Conform proiectului de lege, cadrele didactice ar urma să primească 2.000 de lei pe lună, iar personalul auxiliar și cel nedidactic câte 1.500 de lei/lună.

Alfred Simonis susține că impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la Guvern”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor responsabilitate și susține că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară va afecta toți românii. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close