Antena 3 CNN Actualitate PSD, pact pentru dezvoltarea mediului de afaceri

PSD, pact pentru dezvoltarea mediului de afaceri

PSD a semnat un pact cu reprezentanţii mediului de afaceri prin care propun initierea a cinci proiecte legislative anul viitor pentru sprijinirea mediului de afaceri şi stimularea ocuparii fortei de muncă. Propunerile vizează, printre altele , reducerea şomajului şi pastrarea locurilor de muncă, în contextul pandemiei.

PSD, pact pentru dezvoltarea mediului de afaceri
de Iulia Gorgorin    |    17 Noi 2020   •   18:30

Programul de guvernare propus de social-democraţi are ca obiectiv principal păstrarea locurilor de muncă şi stimularea mediului de afaceri, în contextul crizei economice provocate de pandemia de COVID-19.

Măsurile pentru stimularea forţei de muncă,incluse în program, au fost stabilite în urma consultărilor avute cu oamenii de afaceri din România, susţine fostul ministru Marius Budăi.

''Am avut astăzi o nouă rundă de discuţii cu Mediul de Afaceri pentru tot ceea ce însemnă propunerea Mediului de Afaceri venită noi, pact pentru munca. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt extrem de importante, dar esenţială pentru noi este şi siguranţa locului de muncă. De aceea, împreună cu Mediul de Afaceri am identifcat astăzi alte noi soluţii pentru a crea un pact pentru muncă împreună cu Mediul de Afaceri, extrem de important pentru angajaţi, angajatori, dar şi pentru stat'', a spus Marius Budăi.

După o primă rundă de discuţii cu oamenii de afaceri, PSD şi-a propus iniţierea a cinci proiecte legislative pentru imbunătăţirea legislaţiei privind forţa de muncă.

''Împreuna cu Mediul de Afaceri, ne-am propus ca în noul Parlament, practic să începem din ianuarie şi febrarie cu cinci măsuri extrem de importante pe care le vom transforma în proiecte şi iniţiative legislative şi le vom pune pe masa Parlamentului spre dezbatere. Modificările cauzate şi aduse de această pandemie impun practic îmbunătăţirea legislaţiei pe telemuncă, cea promovată de PSD, dar şi adaptarea noului cod al muncii a noile cerinţe. Discuţiile principale cu Mediul de Afaceri au fost în jurul subiectului, cum să facem să îi păstrăm pe români în România'', a declarat Marius Budăi.

Programului PSD, care include printre altele , vouchere pentru firme destinate reconversiei profesionale , în valoare de 100 mii de euro fiecare.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close