Antena 3 CNN Actualitate Purtătorul de cuvânt al PNL: Lăsăm justiţia şi judecătorul să analizeze dosarul lui Daniel Chiţoiu

Purtătorul de cuvânt al PNL: Lăsăm justiţia şi judecătorul să analizeze dosarul lui Daniel Chiţoiu

Purtătorul de cuvânt al PNL: Lăsăm justiţia şi judecătorul să analizeze dosarul lui Daniel Chiţoiu
Sursa foto: Foto captura Antena 3
06 Mar 2014   •   20:17

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a anunţat, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", că parlamentarii liberali vor lăsa justiţia să decidă în cazul liberalului Daniel Chiţoiu, cercetat de procurorii DNA pentru o posibilă constituire a unui grup infracţional organizat, precum şi pentru abuz în serviciu.

"Noi nu avem nici un fel de calitate să ne pronunţăm pe substanţa dosarului. (...) Depinde de ce e în acel dosar. Noi lăsăm justiţia, judecătorul să analizeze dosarul, probele, şi să spună dacă este vinovat sau nu este vinovat", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora.

Întrebată în mod explicit de către Radu Tudor dacă va ridica mâna pentru a vota cercetarea şi arestarea lui Daniel Chiţiou, deputatul PNL a reiterat că liberalii vor lăsa instanţa să decidă dacă dosarul este subţire sau nu.

"Eu nu am calitatea pe care o are un judecător", a mai spus Cristina Pocora.

DNA a cerut urmărirea penală a fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infractional organizat în dosarul ASF - Carpatica, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii au arătat că "exista indicii rezonabile" că Daniel Chitoiu a initiat o ordonanta de urgenţa, în octombrie 2013, cu scopul de a sprijini "grupul infractional constituit pentru a favoriza interesele S.C. CARPATICA ASIG S.A., in lipsa unei urgente reale si cu eludarea procedurii prealabile reglementate de Hotararea Guvernului nr. 561/2009".

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close