Antena 3 CNN Actualitate Vladimir Putin a decretat stare de urgență într-un oraș din regiunea arctică

Vladimir Putin a decretat stare de urgență într-un oraș din regiunea arctică

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat starea de urgenţă în oraşul Norilsk, din regiunea arctică, după o scurgere masivă de produse petroliere într-un râu.

Vladimir Putin a decretat stare de urgență într-un oraș din regiunea arctică
05 Iun 2020   •   18:38

Pe 29 mai, cel puţin 20.000 de tone de combustibil s-au deversat accidental într-un râu şi în sol în nordul îndepărtat al Rusiei, caz care a produs îngrijorare în rândul ecologiştilor şi al localnicilor. Pe reţelele de socializare, mai mulţi localnici au postat videoclipuri care poluarea masivă.

Putin s-a arătat şocat să descopere că autorităţile locale au aflat despre incident abia după două zile, din social media, criticându-l pe guvernatorul regiunii, Aleksander Uss, într-o intervenţie transmisă în direct de posturile de televiziune ruse.

Oraşul industrial Norilsk, situat la 300 km de Cercul Pola,r este construit în întregime pe permafrost, ameninţat de topirea gheţii provocată de schimbările climatice. Orașul este construit în jurul companiei Norilsk Nickel, cel mai mare producător mondial de nichel şi paladiu, și are o populație de 180.000 locuitori.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close