Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele unei bănci din România, judecat pentru că ar fi omorât o persoană într-un accident

Preşedintele unei bănci din România, judecat pentru că ar fi omorât o persoană într-un accident

Președintele uneia dintre cele mai cunoscute bănci din România a fost trimis în judecată, pentru un accident rutier în urma căruia o persoană a murit și alte două au fost rănite.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   12:55

În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că bancherul conducea mașina implicată în impactul violent, deși rudele persoanei decedate au suspectat faptul că, de fapt, la volan s-ar fi aflat chiar fiul bancherului.

După doi ani de la accidentul rutier în care a fost implicat, Radu Grațian Ghețea a fost trimis în judecată pentru acuzațiile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Pe data de 15 martie, dosarul de ucidere din culpă a ajuns pe rolul instanței de judecată din Constanța. 

Potrivit anchetatorilor, Radu Grațian Ghețea, președinte Libra Bank, precum și președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor, a fost implicat într-un accident rutier în anul 2022, în orașul Hârșova.

În urma coleziunii, un bărbat a rămas încarcerat. Un elicopter SMURD ajuns la fața locului l-a transportat la spital, însă din păcate, acesta a murit. Alte două persoane au fost rănite în urma accidentului.

Rudele persoanei decedate ar fi susținut la vremea respectivă, că la volanul mașinii se afla fiul lui Ghețea, însă verificările și toate expertizele făcute de anchetatori au arătat că, de fapt, bărbatul în vârstă de 76 de ani se afla la volanul volanului respectiv, potrivit surselor Antena 3 CNN.

De altfel, tot rudele s-au plâns instanțelor de judecată că procesul bate pasul pe loc și că nu se ia o decizie în acest sens.

În cele din urmă, li s-a pus în vedere anchetatorilor de la Constanța să se ia o decizie, motiv pentru care, în cele din urmă, Radu Ghețea a fost trimis în judecată. 

Acum, magistrații trebuie să stabilească primul termen în acest dosar.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close