Antena 3 CNN Actualitate Medicul Radu Țincu avertizase despre pericolul unui nou incendiu. ”Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate întâmpla oricând, în oricare alt spital”

Medicul Radu Țincu avertizase despre pericolul unui nou incendiu. ”Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate întâmpla oricând, în oricare alt spital”

Medicul Radu Țincu avertizase despre pericolul unui nou incendiu în spitalele din România.

Medicul Radu Țincu avertizase despre pericolul unui nou incendiu. ”Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate întâmpla oricând, în oricare alt spital”
de Silvia Țigănilă    |    29 Ian 2021   •   10:45

Tragedia produsă în spitalul județean Piatra Neamț, unde 10 pacienți de la Terapie Intensivă au decedat, în urma unui incendiu, se poate produce oricând, în orice alt spital din țară, avertiza medicul Radu Țincu anul trecut.

”Pericolul acesta există oriunde. Avem o infrastructură mult prea veche, o infrastructură care de foarte mult timp trebuia să fie înlocuită. Sunt spitale care funcționează și funcționau la o anumită capacitate atunci când au fost construite. Această capacitate a fost permanent crescută. Această creștere nu poate fi susținută de infrastructura spitalului”, a declarat atunci Radu Țincu.

”Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate întâmpla oricând, în oricare alt spital”, spunea medicul Radu Țincu, într-o intervenție pentru matinalul DIGI FM.

Patru persoane au murit, vineri dimineață, în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului ”Matei Balș”.

Pacienții din ”Matei Balș” îndurau frigul? Incendiul ar fi pornit de la o aerotermă! Ce spune directorul Termoenergetica

Potrivit surselor Antena 3, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. Întrebat dacă la Institutul Matei Balș din București căldura era livrată sub parametri, directorul general adjunct al Termoenergetica a declarat că nu erau probleme.

Potrivit lui Andrei Gîtlan, punctul care este în administrarea spitalului nu a avut niciun semnal că ar fi fost funcționare sub parametri acolo. Acum o lună aproximativ a fost ultima intervenție la Matei Balș, susține el. A fost o avarie și de atunci nu au mai avut niciun fel de probleme, a mai spus directorul Termoenergetica.

Incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, în imagini. Patru oameni au murit carbonizați - GALERIE FOTO

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață.

Cristi Popovici, Cetăţeanul C, schimb de replici cu Raed Arafat: "Unde sunt controalele, domnule Arafat? Ardem ca șoarecii în spitale!"

”Iar o tragedie după Colectiv, după Piatra Neamț? Unde sunt controalele, domnule Arafat? Unde sunt toate acele măsuri promise? Ardem ca șoarecii în spitalele românești, nu se poate așa ceva”, i-a spus jurnalistul Antena 3 Cristi Popovici.

Raed Arafat a explicat că pompierii vor anunța cauza incendiului de la Matei Balș. Șeful DSU a precizat că au fost făcute controale în spitale, iar ultimul făcut la Matei Balș a fost în luna noiembrie a anului trecut.

Citiți și: De la ce ar fi pornit incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală. Vlad Voiculescu: Sunt 2 piste

×
Subiecte în articol: Radu Țincu incendiu incendiu Matei Balș
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close