Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "Aş tăia microfonul la toţi care dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze"

Raed Arafat: "Aş tăia microfonul la toţi care dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a explicat, astăzi, că românii au nevoie de o informare corectă şi că "trebuie oprit microfonul celor care spun oamenilor să nu se vaccineze".

Raed Arafat: "Aş tăia microfonul la toţi care dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    16 Oct 2021   •   22:09

Raed Arafat a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că "măcar două-trei luni", cei care dezinformează şi îi îndeamnă pe oameni să nu se vaccineze ar trebui să nu fie lăsaţi să vorbească, cel puţin la televiziuni sau radiouri.

"Să ne concentrăm pe a informa corect populația. Eu, cu tot dreptul de libera exprimare, aș tăia microfonul la toți care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze.

Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile", a declarat Raed Arafat.

"Măcar două - trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri.

Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat", a detaliat şeful DSU.

Raed Arafat, exerciţiu de imaginaţie: "I-aţi lăsa pe aceşti oameni să vă opereze? Să vă opereze copilul?"

Raed Arafat i-a întrebat pe români dacă s-ar lăsa operaţi de cei care ies şi spun că vaccinul împotriva COVID-19 nu este eficient şi îi îndeamnă pe oameni să nu se vaccineze, în cadrul unei emisiuni la TVR.

"Poate că nu prezentăm încredere noi, cei care le spunem să se vaccineze, dar prezintă încredere cei care le spun să nu se vaccineze? Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie.

I-aţi lăsa să vă opereze? Nu cred. I-aţi lăsa să opereze copilul dumneavoastră? Nu cred.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close