Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Au fost înregistrate 36 de decese până în prezent din cauza hipotermiei

Raed Arafat: Au fost înregistrate 36 de decese până în prezent din cauza hipotermiei

Raed Arafat: Au fost înregistrate 36 de decese până în prezent din cauza hipotermiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Feb 2012   •   23:48

36 de persoane şi-au pierdut viaţa până în prezent din cauza hipotermiei, a afirmat, luni, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, informează Mediafax.
   
"În urma unei analize atente care a fost făcută şi raportărilor suplimentare primite de la Direcţiile de Sănătate Publică considerăm că dintre cele 39 de cazuri 36 au fost corelate cu hipotermia până în prezent. La trei dintre ele rapoartele de autopsie dovedesc că nu au avut relaţie cu hipotermia, mai rămân cele două cazuri care au fost ieri dimineaţa de la Bucureşti şi care nu sunt incluse în această cifră în aşteptarea raportului de autopsie", a declarat Raed Arafat.
   
El a precizat că 27 de decese au fost cazuri găsite în spaţii publice. 'Unele dintre ele au fost cazuri care au fost adunate chiar de către echipele care au lucrat în timpul nopţii şi care au plecat de la adăposturi sau unii au refuzat să plece cu aceste echipaje. Din aceste cazuri au fost şi unele mai deosebite şi aici pot da exemplu două - o nevăzatoare care a fost găsită în curte, afară într-o încăpere din curte neîncălzită de asistentul social dimineaţa, nu ştim ce s-a întâmplat acolo, dar a fost găsită decedată în hipotermie', a explicat Raed Arafat.
   
Arafat a încheiat cu menţiunea că pentru perioada următoare de ger vor continua acţiunile de adunare a persoanelor fără adăpost în cursul nopţii cât şi identificarea celor care stau în condiţii care nu permit încălzirea.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close