Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă, deşi posturile nu mai sunt blocate. Cine e de vină

Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă, deşi posturile nu mai sunt blocate. Cine e de vină

Raed Arafat: Deficit de doctori de urgenţă, deşi posturile nu mai sunt blocate. Cine e de vină
Sursa foto: Agerpres
10 Mar 2015   •   18:01

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat marţi, la Târgovişte, pentru Agerpres, că există un deficit de doctori de urgenţă în mai multe judeţe din ţară, deşi posturile au fost deblocate, iar fonduri de angajare există, însă managerii de spitale ar trebui să facă eforturi mai mari în această privinţă.

Întrebat despre situaţia de la Dâmboviţa, unde la Spitalul Judeţean Târgovişte este un deficit de medici de urgenţă, Raed Arafat a precizat că situaţia se regăseşte în mai multe judeţe.

''Este o situaţie naţională, din păcate. Nu mai este o problemă de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, există şi fonduri de angajare. Problema este să găsim medicii. Noi acum în Comitetul tehnic interministerial între Ministerul de Interne, Ministerul Sănătăţii, chiar am discutat aceste aspecte şi unităţile de primiri urgenţe au prioritate împreună cu serviciile de ambulanţă la angajări în limita, bineînţeles, a bugetului, care sper să avem un plan să creştem bugetul pentru personal să se poată angaja în plus'', a afirmat Raed Arafat.

Acesta a precizat că managerii de spital împreună cu cei care coordonează unităţile de primiri urgenţă ar trebui să facă eforturi pentru a atrage medici specialişti.

''Când faci concurs, trebuie să fie efort făcut de către şeful unităţii de primiri urgenţe şi de către managerul spitalului ca să atragă medici. Sunt judeţe care suferă foarte mult de lipsă de medici de urgenţă, sunt altele care stau mai bine. Din păcate au plecat mulţi medici în ultimii ani din ţară şi încercăm cât mai mult să aducem înapoi şi să îi ţinem pe cei care acum sunt la pregătire'', a mai spus Arafat.

Secretarul de stat în MAI a făcut referire şi la motivaţiile care i-ar putea face pe medici să rămână în sistemul sanitar românesc.

''Ţinerea medicilor în ţară nu se face doar prin creşterea salariilor, nici chiar printr-o singură soluţie, este una complexă care să îi arate medicului că poate evolua în carieră, poate să aibă loc de muncă care să îi asigure siguranţa de muncă şi aici în serviciile de urgenţă nu avem această problemă, dotare este, şi bineînţeles plata la un nivel acceptabil pentru ei, nu neapărat cum sunt plătiţi în Germania, că totuşi în România costurile rămân altfel, dar la un nivel acceptabil pentru ei'', a afirmat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a participat marţi, la Târgovişte, la Adunarea generală a filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close