Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, explicație surprinzătoare: De ce a ajuns România locul I la infectări

Raed Arafat, explicație surprinzătoare: De ce a ajuns România locul I la infectări

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a explicat joi seară, la Sinteza zilei de ce a ajuns România să aibă un număr record de infectări. Potrivit medicului, este vorba despre un cumul de factori care culminează cu o relaxare prea mare a unei părți a populației.

Raed Arafat, explicație surprinzătoare: De ce a ajuns România locul I la infectări
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    16 Iul 2020   •   22:24

Astfel, România a ajuns prima în UE la numărul de infectări pe zi, iar previziunile autorităților sunt sumbre pentru la toamnă.

"De ce să ne ascundem după deget - am început bine, am luat măsuri care pe unele părți erau mai bune, pe altele erau mai relaxate decât ale altora, noi nu am închis șantiere. Sunt țări care s-au închis total, noi nu ne-am închis total.

Am început să scădem, am început să vedem clar că ieșim din situație, înainte să ajungem la mal s-a intensificat mesajul că totuși nu este bine ce a fost, că nu trebuia să se ia aceste măsuri, mesajul negațional, au început să apară unii și alții care au spus că COVID este o farsă, s-a redus încrederea populației, s-au luat măsurile de relaxare, populației i s-a cerut să respecte niște măsuri. Acestea au fost încet-încet lăsate deoparte de o parte din populație și vedem ce se întâmplă", a spus Raed Arafat

Situația infectărilor cu Covid-19 în România este îngrijorătoare, după ce joi a fost înregistrat un număr record de cazuri noi - 777 de infectări raportate de GCS. Astfel, România a ajuns prima în UE la numărul de infectări, iar previziunile autorităților sunt sumbre pentru la toamnă.

COVID- 19: Conform evoluției din ultima săptămână, România a înregistrat următoarele bilanțuri zilnice:

- 16 iulie: 777 cazuri noi
- 15 iulie: 641 cazuri noi
- 14 iulie: 637 cazuri noi
- 13 iulie: 413 cazuri noi
- 12 iulie: 456 cazuri noi
- 11 iulie: 698 cazuri noi
- 10 iulie: 592 cazuri noi.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Mihai Gâdea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close