Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, după protestele din ţară: "E prea de tot deja. Vin 'experții' care nu știu nimic despre domeniu"

Raed Arafat, după protestele din ţară: "E prea de tot deja. Vin 'experții' care nu știu nimic despre domeniu"

Raed Arafat este de părere că protestele sunt rezultatul "campaniei de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul. Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie, e prea de tot deja".

Raed Arafat, după protestele din ţară: "E prea de tot deja. Vin 'experții' care nu știu nimic despre domeniu"
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    30 Mar 2021   •   10:55

Ca să ajungi să huidui salvatorii, cei de care ai nevoie sau cineva din familia ta are nevoie e prea de tot deja și asta din nou este campania de dezinformare, de manipulare și de a arăta cu degetul. Dacă stăm tot anul trecut să vedem ce s-a întâmplat și pe social media și în unele instanțe chiar pe mass-media, din păcate, am indus niște narative pe care e foarte greu să le schimbăm și oamenii au rămas cu niște idei. Vorbim de comunicare strategică, dar, în același timp, dacă vii cu ea și vorbești, pe partea cealaltă este luată, este bălmăjită, denaturată și lovit cu ea în toate părțile. Atunci clar că are probleme în continuare, indiferent ce campanie faci”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la RealitateaPlus, citat de dcnews.ro

Totodată, Raed Arafat a susținut că este necesară o campanie de comunicare bine pusă la punct pentru a-i convinge pe români să respecte măsurile impuse de autorități.

„Sunt de acord că este nevoie de o campanie de comunicare de durată medie, lungă, ca să explice toate aceste măsuri, dar oricând vin „experții”  care nu știu nimic despre domeniu și ți-o demontează în două secunde la o televiziune, nu mai ai nimic de comentat acolo. Oamenii simpli care văd și, dacă ai și pe cineva care încurajează aceste dezinformări, oamenii simpli pot fi induși în eroare. Deci de aici aceste campanii de comunicare trebuie intensificate și trebuie să fie pe înțelesul tuturor și să ieșim cât mai mult să explicăm”, a mai explicat șeful DSU.

Proteste în România. Presupuşi membri ai galeriilor de fotbal au aruncat cu petarde în Piaţa Victoriei

Mai mulţi indivizi care au venit la protestul din Piaţa Victoriei au detonat petarde, anunţa, luni seara, Antena 3. Respectivii erau, cel mai probabil, membri ai galeriilor de fotbal.

Cei care au aruncat petarde au fost poziționați în zona de unde au venit protestatarii din Piaţa Universităţii. Asta, în timp ce în zona centrală a Pieţei Victoriei, protestul a continuat paşnic.

A existat un moment în care protestatarii au dat foc măştilor, a menţionat corespondentul Antena 3.

Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a confirmat, indirect, într-o intervenţie la Antena 3, că anumiţi participanţi la protest sunt din galeriile echipelor de fotbal.

"Există comportamente specifice unor facțiuni, pe care nu vreau să le categorisesc", a spus Iacob, care a adăugat că "nu sunt probleme la adunarea de protest" şi a estimat că "toată lumea va ajunge în siguranţă acasă".

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close