Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: ”România va asigura în premieră, componenta virtuală a exercițiului NATO din Bosnia”

Raed Arafat: ”România va asigura în premieră, componenta virtuală a exercițiului NATO din Bosnia”

Raed Arafat: ”România va asigura în premieră, componenta virtuală a exercițiului NATO din Bosnia”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
14 Iun 2017   •   15:08

Raed Arafat, a declarat că datorită rezultatelor foarte bune ale exerciţiului de cooperare civil-militară în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, organizat anul trecut la Târgu Mureş de Centrul Euro Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC) al NATO, România va asigura, în premieră, componenta virtuală a exerciţiului NATO din Bosnia. 

"S-a emis raportul şi este foarte favorabil şi cu foarte multe lecţii învăţate. În cursul trimestrului IV urmează să fie un exerciţiu NATO în Bosnia şi va pleca camionul nostru de simulare cu parte din sistemul nostru de simulare virtuală, care va face parte din exerciţiul NATO din Bosnia. Acum au integrat partea de simulare virtuală în exerciţiile viitoare ale NATO. Exerciţiul din Bosnia este primul în care noi vom participa cu echipamentele noastre în afara României.”, a declarat Raed Arafat

Acesta a mai afirmat că este cunoscută componența echipei de la Mureş care colaborează cu colegii din Bruxelles şi Bosnia, împreună cu care vor crea scenariul acestui exerciţiu, unde va avea şi o componentă virtuală.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raed Arafat exercitiu NATO România cooperare
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close