Antena 3 CNN Actualitate Un alt mare spital din Capitală, transformat integral în unitate COVID. Anunţul făcut de Raed Arafat

Un alt mare spital din Capitală, transformat integral în unitate COVID. Anunţul făcut de Raed Arafat

Un mare spital din Capitală va fi transformat în unitate suport-COVID, a anunţat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, după o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Un alt mare spital din Capitală, transformat integral în unitate COVID. Anunţul făcut de Raed Arafat
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    23 Oct 2020   •   11:45

Decizia vine ca urmare a creşterii zilnice tot mai mari a cazurilor noi de persoane infectate cu coronavirus.

Arafat: Spitalul Malaxa urmează să fie transformat integral în spital COVID

"Am avut o discuție cu ministrul Tătaru, s-au găsit soluții, sunt convins că nu sunt convenabile tuturor colegilor, dar sunt soluții pentru situația în care ne aflăm. Spitalul Malaxa urmează să fie transformat integral în spital COVID. S-a discutat și cu managerul și aceasta este una dintre soluțiile găsite", a declarat medicul Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Odată transformat în spital COVID, la Malaxa se vor face locuri nu numai la Terapie intensivă, ci și intermediară, a apreciat şeful DSU.

"Dar cea mai mare problemă va fi cea a resursei umane", a repetat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că soluția optimă acum, în plină pandemie, este creșterea pe cât posibil a numărului de locuri, a paturilor, dar și a resursei umane. 

"Vom veni cu o soluție, bineînțeles, pentru creșterea resursei umane, urmează să anunțăm care va fi soluția imediată", a promis Raed Arafat. 

Dr. Arafat: Cea mai mare problemă va fi a resursei umane

În context, medicul a vorbit de forță mobilă, formată din specialişti care tocmai și-au încheiat rezidențiatul şi care să poată fi trimişi acolo unde este nevoie.

"Cu cât crește numărul îmbolnăvirilor, cu cât presiunea este mai mare, la un moment dat, oricât creștem numărul locurilor și numărul ventilatoarelor și numărul spațiilor, resursa umană devine cel mai important factor în ecuația respectivă. 

Există o limită a resursei umane. Da, putem să o întindem până la un nivel, dar poate să fie o limită pe care să nu mai putem să o depășim", a avertizat șeful DSU.

"Încercăm să găsim toate soluțiile posibile, în speranța că reușim să atingem platoul și să începem să coborâm", a adăugat el.

De curând, şi Spitalul Colentina din Capitală a devenit unitate suport COVID.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat COVID Spital Malaxa
Parteneri
Lovitură la mausoleul lui Lenin: un rus a încercat să fugă cu mumia
x close