Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat, șeful DSU, după ce mai mulți turiști s-au înecat pe litoral: "Salvamarul, dacă se confruntă cu oameni care nu ascultă, poate să apeleze la forţele de ordine"

Raed Arafat, șeful DSU, după ce mai mulți turiști s-au înecat pe litoral: "Salvamarul, dacă se confruntă cu oameni care nu ascultă, poate să apeleze la forţele de ordine"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, declară că tragediile pe litoral se repetă în fiecare an fiindcă mereu sunt oameni care nu respectă avertismentele salvamarilor.

Raed Arafat, șeful DSU, după ce mai mulți turiști s-au înecat pe litoral: "Salvamarul, dacă se confruntă cu oameni care nu ascultă, poate să apeleze la forţele de ordine"
Sursa foto: Raed Arafat/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   18:21

"În momentul în care salvamarul emite un avertisment, pune steagul roșu, înseamnă că este periculos să intri în apele mării. Din păcate, în fiecare an avem această discuție. În fiecare an sunt oameni care încalcă aceste avertizări, nu le respectă și intră. Şi tragediile se repetă", a spus Raed Arafat, luni, la Antena 3 CNN.

"Avem trei decese de la un singur eveniment, să zicem, plus doi care au fost duşi la spital, iar în altă locație, tot la Mamaia, avem o persoană care a fost scoasă în stare gravă", a amintit el.

"Ce nu înțelege lumea este că nu e vorba de ei numai, este vorba de ceilalți care fug după ei să le salveze viața. Deci ei pun viața salvamarului în pericol. Când vede lumea că sunt unii în apele mării, se încurajează să intre și alții după ei și de fiecare dată repetăm discuția.

Nu este normal să nu se respecte indicațiile salvamarului și cel mai important lucru, salvamarul, dacă se confruntă cu oameni care nu ascultă recomandările, normal că poate să apeleze la forţele de ordine", a adăugat Arafat.

Citeşte şi: Apelul autorităţilor către turişti: "Nu vă aventuraţi dacă marea e agitată şi valurile mari!" | Patru oameni au murit pe litoral

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că unii turişti chiar se ceartă cu salvamarii fiindcă nu-i lasă să intre în apă.

"Steagul roșu, semnificația lui este foarte cunoscută. Nu intri în apă! Și totuși au intrat în apă. Totuși n-au ascultat recomandările.

Și în unele zone chiar am înțeles că s-au certat cu salvamarul că nu îi lasă să intre în apă. Deci aici sunt problemele care cred că trebuie să înceapă populația să înțeleagă odată. Autoritățile nici nu vor să le strice distracția, nici nu vor să le strice deplasările. Dar aici chiar vor să prevină tragediile. (...)

Eu cred că este un grad mare de inconștiență și nu înțeleg riscul. Nu au pregătire, nu înțeleg ce înseamnă un risc", a mai spus Arafat.
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat salvamar litoral
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close