Rafale de 50 km/h și ninsori slabe în București, până miercuri seară

de S.T.    |    16 Ian 2017   •   18:13
Rafale de 50 km/h și ninsori slabe în București, până miercuri seară Foto: pixabay.com

Intensificările de vânt cu viteze de până la 50 km/h reprezintă principala caracteristică a vremii în Capitală, pentru perioada următoarelor trei zile, iar precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi sporadice și de mică intensitate, a declarat, luni, pentru Agerpres, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Pentru București, caracteristica principală din punct de vedere meteorologic va fi vântul, care va sufla destul de puternic, cu până la 50 de km/h. Intensificările vântului vor fi prezente încă din această seară până miercuri, tot la orele serii. Ninsoarea va fi destul de slabă și va cădea sporadic, din când în când. În rest, în cele două județe din sud-vest (Caraș-Severin și Mehedinți, n.r.) și în alte două județe din sud-est (Călărași și Constanța, n.r.), unde este emisă atenționare Cod galben, va ninge mai consistent, iar fenomenul de zăpadă viscolită va fi mai pregnant. În acele zone, vântul va sufla și cu 60 km/h. În cursul zilei de mâine (marți, 17 ianuarie 2017, n.r.) vom analiza datele noi pe care le vom avea și, în funcție de acestea, vom actualiza sau nu atenționarea sau informarea de vreme rea”, a punctat specialistul ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă începând din această seară în patru județe din sud-vest și sud-est, în timp ce tot de luni seară va fi în vigoare o informare meteo de vânt și ninsori slabe, la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 16 ianuarie, ora 23:00 — 17 ianuarie, ora 14:00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Călărași și Constanța rafalele de vânt vor depăși 55 — 60 km/h și temporar vor fi ninsori moderate cantitativ, viscolite. În același timp, în sud-estul județului Constanța vor fi precipitații mixte.

De asemenea, în intervalul 16 ianuarie, ora 23:00 — 18 ianuarie, ora 20:00, în regiunile din sud-vestul și sud-estul țării va fi în vigoare o informare de vreme rea. Astfel, vântul va avea intensificări cu viteze de 40 — 50 km/h, iar local în județele Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și Vrancea rafalele vor depăși 55 — 60 km/h. În Banat, Oltenia, jumătatea de sud a Munteniei și în Dobrogea, temporar vor fi ninsori în general slabe.

Totodată, în zona municipiului București temporar vântul va atinge 40 — 50 km/h și vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

În funcție de evoluția meteorologică, ANM va actualiza atenționările emise luni.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close