Antena 3 CNN Actualitate Râmnicu Vâlcea: Locuinţe sociale insalubre pentru aproximativ 60 de familii nevoiaşe

Râmnicu Vâlcea: Locuinţe sociale insalubre pentru aproximativ 60 de familii nevoiaşe

Râmnicu Vâlcea: Locuinţe sociale insalubre pentru aproximativ 60 de familii nevoiaşe
Sursa foto: Foto: debanat.ro
31 Ian 2012   •   15:21

Aproape 60 de familii cu venituri mici din Râmnicu Vâlcea au primit de la primărie locuinţe sociale într-un fost internat şcolar, după ani întregi de aşteptare.  Oamenii sunt extrem de nemulţumiţi de ce au primit: camerele sunt distruse, nu au baie, apă caldă, iar totul se plăteşte la comun.

Imediat ce s-au cazat la noile cămine, locatarii s-au trezit brusc la realitate. Femeile, copiii şi bărbaţii sunt nevoiţi să meargă la aceleaşi toalete, la robinet nu curge decât apă rece şi sunt obligaţi să se spele la lighean. În plus, majoritatea ţevilor sunt sparte.

Pentru mulţi dintre ei, viitoarea factură la întreţinere pare să fie un adevărat coşmar, însă teama că ar putea pierde cei câţiva metri pătraţi primiţi îi face să accepte aceste condiţii.

De la primărie însă, mesajul este clar: cui nu îi convine să plece!

Clădirea cu pricina a fost până acum câteva luni internat pentru elevii unui liceu din municipiu. Are patru etaje, iar majoritatea camerelor au o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, pentru care oamenii plătesc lunar 94 de lei. Pînă acum, numărul celor care solicită locuinţe sociale de la Primăria Râmnicu Vâlcea depăşeşte 600.

×
Subiecte în articol: Râmnicu Vâlcea apă caldă primarie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close