Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situație în cazul medicilor demisionari de la Colentina. Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Rămân la spital!”

Răsturnare de situație în cazul medicilor demisionari de la Colentina. Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Rămân la spital!”

Răsturnare de situație în cazul medicilor demisionari de la Colentina. Primarul Gabriela Firea a făcut anunțul: „Rămân la spital!”
Sursa foto: Foto: Gabriela Firea/Facebook
23 Oct 2017   •   17:08

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bică au semnat un contract de voluntariat şi rămân în continuare la Spitalul Colentina pentru a opera bolnavi. 

"Vreau să vă spun că cei doi medici, Gobej şi Bică, pe care îi respect foarte mult, îi apreciez şi mi-am dorit să lucreze în continuare la un spital al Primăriei, au semnat pe 16 octombrie un contract de voluntariat, deci ei rămân în continuare la Spitalul Colentina pentru a opera persoane bolnave şi, de asemenea, am înţeles că au şi un contract cu o firmă privată. Pe noi nu ne deranjează, ba dimpotrivă şi le-am transmis tuturor managerilor de spitale să meargă să discute şi să semneze contracte cu medici tineri români care au studiat sau studiază acum în străinătate şi care fac practică sau lucrează direct în străinătate să avem cât mai mulţi medici care au pregătire în afara ţării în Bucureşti", a spus Firea, la Adevărul Live. 

Ea a menţionat că îşi doreşte acest lucru deoarece sănătatea este o prioritate pentru toată lumea. 

Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej a anunţat la începutul lunii septembrie că, alături de colegul său Dorin Bică, a demisionat din funcţia deţinută la Spitalul Colentina, pe motiv că în acest an Secţia de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienţi din cauza lipsei de personal, consumabile şi medicamente şi a programului operator restricţionat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close