Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în cazul taragotului lui Dumitru Fărcaş. Instrumentul a fost vândut

Răsturnare de situaţie în cazul taragotului lui Dumitru Fărcaş. Instrumentul a fost vândut

Răsturnare de situaţie în cazul taragotului lui Dumitru Fărcaş. Instrumentul a fost vândut
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iun 2014   •   16:18
Răsturnare de situaţie în cazul taragotului lui Dumitru Fărcaş. Cel care i-a restituit artistului instrumentul, susţinând că l-a găsit pe o stradă din Bucureşti, şi-a schimbat declaraţia. 

Bărbatul a recunoscut că a cumpărat de fapt taragotul de la un amic, fără să ştie al cui este şi că a fost furat. Tânărul a mers la Secţia 1 de poliţie ca să povestească tot ce s-a întâmplat.

Poliţiştii îi caută încă pe bărbaţii implicaţi în furtul taragotului lui Dumitru Fărcaş. Astăzi, acasă la trei suspecţi, anchetatorii au făcut percheziţii.

Între timp, cel care i-a restituit artistului instrumentul muzical şi care susţinea că l-a găsit pe o stradă din Bucureşti şi-a schimbat declaraţia.

Bărbatul povesteşte că un cunoscut a încercat să-i vândă mai întâi un acordeon. Era vorba despre instrumentul furat sâmbătă împreună cu taragotul lui Dumitru Fărcaş din microbuzul parcat în faţa Ateneului Român. Apoi i-a arătat şi taragotul. 
 
Abia a doua zi, tânărul a aflat de la televizor că Dumitru Fărcaş a rămas fără taragotul la care a cântat toată viaţa. 
 
Amicul care îi vânduse taragotul a intrat în panică şi i-a cerut acestuia instrumentul înapoi, cu intenţia de a-l distruge. Tânărul i-a promis că-l va distruge el. A luat în schimb taragotul şi l-a adus la sediul Antenei 3, unde a spus că l-a găsit pe stradă
 
Cel mai mare regret al lui este că nu a spus de la început adevărul. E conştient că acum va trebui să dea nişte explicaţii în faţa poliţiştilor, însă se bucură că maestrul Fărcaş şi-a recuperat taragotul.
 
Dumitru Fărcaş cântă la acest taragot din 1961. Instrumentul i-a fost furat sâmbătă din faţa Ateneului Român, din microbuzul cu care călătorea. Artistul a mai trecut o dată printr-o experienţă asemănătoare. În 1971, acelaşi taragot i-a fost furat din Braşov. Şi atunci l-a recuperat după trei zile. 
 

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close