Antena 3 CNN Actualitate București intră în carantină de weekend! Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori

București intră în carantină de weekend! Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori

Rata de infectare în București a depășit 6 la mia de locuitori.

București intră în carantină de weekend! Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Sep 2021   •   10:45

Potrivit datelor transmise de autorități, miercuri, 29 septembrie, incidența cazurilor de coronavirus în București a ajuns la 6,33 la mia de locuitori. 

Noi restricții pentru persoanele nevaccinate

Potrivit regulilor, când rata depășește 6 la mie, intră în vigoare noi restricții. 

Astfel, persoanele nevaccinate vor circula în weekend doar între orele 05:00 - 20:00, cu anumite excepții. 

Pe de altă parte, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile, vor putea circula fără restricții. 

Magazinele se închid la ora 18.00, iar restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic.

Măsurile vor fi impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență.

Școlile ar putea rămâne deschise

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în decursul zilei de miercuri, va discuta cu reprezentații din domeniul medical pentru a decide dacă, în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, școlile pot rămâne deschise. 

„Vom avea pe parcursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.) discuții cu toți cei care sunt îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru - risc gestionabil vs. beneficii. Mai exact, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare al școlilor”, spune Sorin Câmpeanu.

Acesta a precizat că sunt multe state UE în care se aplică principiul „școlile se deschid primele și se închid ultimele”.

„La acest moment, regula este clară - în localitățile în care se depășește rata de infectare de 6 la mie la nivelul zilei de vineri, zi de referință, școlile ar urma să treacă în online, cu excepția școlilor speciale, grădinițele și creșele. Primim foarte multe solicitări în acest sens.

Sunt convins că toți cei îndreptățiți să se pronunțe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor, atât din perspectivă educațională, cât și din perspectivă sanitară.

Până vineri va trebui să anunțăm cât de poate de clar care sunt regulile - dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim noi, cei din Educație, dacă cei din domeniul sanitar sunt de acord, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor, școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”, adaugă Cîmpeanu.

×
Parteneri
Fosta poliţistă din dosarul fraţilor Tate, trântită la pământ
x close