Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Corespondenţă Antena 3 CNN sub ploaia de rachete din Zaporojie | Care este situaţia acum pe front, în Ucraina

Corespondenţă Antena 3 CNN sub ploaia de rachete din Zaporojie | Care este situaţia acum pe front, în Ucraina

Rușii atacă nemilos unul dintre orașele încă sub controlul Kievului, pe care speră să îl cucerească. Cristi Popovici, trimis special Antena 3 CNN, în Ucraina vine cu toate informațiile de pe front din Zaporojie, acolo unde oamenii supraviețuiesc sub ploaie de rachete.

Corespondenţă Antena 3 CNN sub ploaia de rachete din Zaporojie | Care este situaţia acum pe front, în Ucraina
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy
de Cristi Popovici    |    27 Feb 2023   •   18:56

Cel puțin trei explozii au avut loc noaptea trecută în orașul Zaporojie, puțin după miezul nopții.  De altfel, sirenele de raid aerian au sunat în centrul și este Ucrainei. Toată noaptea trecută au fost raportate explozii în capitala țării, Kiev, și în regiunea Jitomir.

Trupele ruse au atacat 11 regiuni din Ucraina în cursul ultimelor 24 h. Asta înseamnă jumătate de țară aproape. Sistemele de apărare antiaeriană s-au declanșat însă la Kiev, în regiunea Kiev și în regiunea Cernichiv. De asemenea, s-au auzit explozii în Hmelnîțkîi și aici la Zaporojie, însă regiunea Zaporojie.

Forțele ruse aici au bombardat infrastructură pe aproape 15 așezări, inclusiv aici în oraș, în Zaporojie unde ne aflăm și noi. 

În această dimineață, nouă drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană din capitala Ucrainei. Alte trei drone au atacat mai multe ținte din Ucraina. Potrivit autorităților, nu s-au înregistrat victime, iar dronele nu și-ar fi atins țintele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe de altă parte, administrația de la Moscova a anunțat, astăzi, că a lansat atacuri care au distrus două centre operaționale ale armatei ucrainiene, inclusiv unul din vestul țării. Aproximativ 20 de localități din regiunea Herson, inclusiv orașul Herson, au fost supuse unor tiruri intense de artilerie în ultimele 24h.

În tot acest timp, Ucraina raportează bombardamente intense pe toată linia frontului. Mare parte din atacuri au fost însă îndreptate spre așezări din Luhansk și Doneţk, multe dintre acestea fiind însă părăsite de locuitorii lor.

Rusia controlează o mare parte din cele două teritorii și speră să le captureze în totalitate, însă ucrainienii să țin tare pe poziții. Și tirurile de artilerie asupra orașului Kupiansk din regiunea vecină Harkov s-au intensificat în ultimele zile, în condițiile în care forțele rusești se află la doar aproximativ 10 km depărtare.

O persoană a murit acolo, din păcate, și alte două au fost răni rănite în urma acestor bombardamente. În acest context, președintele ucrainean Vlodimir Zelenski și-a reiterat intenția de a recupera peninsula Crimeea, anexată de ruși în 2014.

Este pământul nostru, poporul nostru, istoria noastră, a spus Zelenski ier în cadrul unei declarații publice. Prin recuperarea Crimeei, în Ucraina se va instala pacea, a mai adăugat președintele ucrainean.

Și la această oră se aud explozie aici, în Zaporojie, chiar una în timp ce relatăm acum. Nu știu dacă se aude pe microfon. Sunt lucruri care se întâmplă în fiecare zi. Oamenii cumva s-au obișnuit.

În același context, Departamentul de Stat al SUA a reafirmat că Peninsula Crimeea este Ucraina, într-o declarație a purtătorului de cuvânt Ned Price, pentru a marca nouă ani de la ocuparea teritoriului de către Rusia.

Citeşte şi: "Familia mea este acum în Franța!" | Confesiunile unui voluntar ucrainean în războiul declanșat de Rusia, în exclusivitate la Antena 3 CNN

×
Parteneri
După alegeri, cresc taxele. Cine va plăti mai mult la stat și de ce
x close