Antena 3 CNN Actualitate Războiul premierilor. Boc, audiat în procesul de calomnie intentat de Tăriceanu (VIDEO)

Războiul premierilor. Boc, audiat în procesul de calomnie intentat de Tăriceanu (VIDEO)

Războiul premierilor. Boc, audiat în procesul de calomnie intentat de Tăriceanu (VIDEO)
24 Mar 2010   •   10:05

Premierul Emil Boc este audiat de magistraţii Judecătoriei sectorului 5 în dosarul de calomnie intentat de Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PNL l-a acţionat în instanţă pe premier, după ce acesta l-a acuzat de subminarea economiei naţionale, prin încheierea acordului de concesiune a platoului Mării Negre către Sterling Resources.

?La data de 9 februarie 2009, cu ocazia unei prezentări, în Parlamentul României, pârâtul Boc Emil a afirmat că aş fi , că ? spune Tăriceanu, în chemarea în judecată.

?Toate acestea sunt afirmaţii grave. Ele sunt cu atât mai grave, cu cât nu vin din partea unui politician de opoziţie, ci vin chiar din partea persoanei care ocupă funcţia de prim-ministru al României, reprezentând Guvernul şi statul român, drept pentru care afirmaţiile sale se bucură de o prezumţie de veridicitate sporită. Toate aceste afirmaţii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputaţiei mele, imaginii mele publice şi îmi produc un prejudiciu moral. De asemenea, astfel de dezinformări neadevărate, iresponsabile aduc atingere încrederii pe care cetăţenii trebuie să o aibă în sistemul de guvernământ democratic şi în instituţiile statului" mai spune fostul premier.

Avocaţii premierului spun că fapta lui Boc nu este una penală şi invocă dreptul la liberă exprimare, dar şi faptul că personajele implicate în acest conflict sunt politicieni iar afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui discurs politic.

La judecătorie s-a prezentat mai întâi Emil Boc. La scurtă vreme a ajuns şi fostul prim ministru, Călin Popescu Tăriceanu. Ambii au făcut declaraţii numai la ieşirea de la audieri.

Boc, după audieri



Tăriceanu: Îl acuz pe Boc de afirmaţii mincinoase şi calomnioase



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tariceanu Boc proces
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close