Antena 3 CNN Actualitate Răzvan Nicolescu reprezintă România la reuniunea miniştrilor Energiei din UE

Răzvan Nicolescu reprezintă România la reuniunea miniştrilor Energiei din UE

Răzvan Nicolescu reprezintă România la reuniunea miniştrilor Energiei din UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iun 2014   •   11:49

Astăzi are loc la Luxembourg reuniunea miniştrilor Energiei din UE, reuniune la care România este reprezentată de ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu.

Principala tema a reuniunii de astăzi este securitatea energetică, în noul context regional. În această dimineaţă, a avut loc o reuniune a grupului statelor membre UE care susţin energia nucleară.

La propunerea ministrului Economiei din Cehia şi cu acordul tuturor celorlalţi miniştri, ministrul român al Energiei Răzvan Nicolescu a primit propunerea, în numele României, de a asigura preşedinţia grupului statelor membre UE care susţin domeniul nuclear, pentru următorii doi ani.

"Am acceptat cu plăcere propunerea făcută României. Este o dovadă de încredere pentru dezvoltările noastre din domeniul nuclear. Suntem printre puţinele state ale lumii care au un ciclu nuclear complet. Va trebui să impunem pe agenda europeană domeniul nuclear ca parte a soluţiei pentru a face faţă cu succes provocărilor europene actuale în domeniul securităţii energetice şi al schimbărilor climatice", a declarat ministrul pentru Energie Răzvan Nicolescu.

Din grupul statelor UE care susţin energia nucleară fac parte : Marea Britanie, Franţa, Polonia, Spania, Finlanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia şi România. Acest grup se reuneşte de câteva ori pe an.

×
Subiecte în articol: razvan nicolescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close