Antena 3 CNN Actualitate Reacţia MAE, după ce Republica Moldova a rămas fără Guvern

Reacţia MAE, după ce Republica Moldova a rămas fără Guvern

Reacţia MAE, după ce Republica Moldova a rămas fără Guvern
Sursa foto: sursa: pesurse.md
29 Oct 2015   •   14:35

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a transmis că a luat notă de votul exprimat joi în Parlamentul Republicii Moldova, privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Astfel, MAE a subliniat că acum, prioritatea tututor forțelor politice responsabile trebuie să fie stabilitatea țării, potrivit unui comunicat al instituției, potrivit romanialibera.ro.

De asemenea, MAE a declarat că Republica Moldova trebuie să respecte mandatul pro-european, cu care a fost încredințat de cetățeni la alegerile legislative din noiembrie 2014, și care a fost reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015.
Astfel, MAE a arătat că așteaptă formarea cât mai rapidă a unui nou Guvern ”capabil să pună în aplicare, în mod coerent și consecvent, un program construit pe asigurarea stabilității Republicii Moldova, remedierea dificultăților socio-economice curente și avansarea pe traseul european”. 

Ministerul a precizat că stabilitatea și continuitatea sunt condiții esențiale pentru parcurgerea proceselor necesare de reformă și avansarea proiectelor complexe de cooperare și de asistență derulate de România în beneficiul Republicii Moldova și al cetățenilor acesteia.

Premierul Valeriu Streleț are la dispoziție trei zile pentru a prezenta demisia guvernului său în fața șefului statului, după ce parlamentarii moldoveni au votat în favoarea moțiunii de cenzură depusă de 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM.



×
Subiecte în articol: MAE
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close