Antena 3 CNN Actualitate Reacţia lui Orban, după scandalul de la Timișoara: "Îmi rezerv dreptul de a anula alegerile"

Reacţia lui Orban, după scandalul de la Timișoara: "Îmi rezerv dreptul de a anula alegerile"

Președintele PNL Ludovic Orban spune că își rezervă dreptul de a anula alegerile pentru conducerea PNL Timișoara, după scandalul care a avut loc sâmbătă, când mai mulți liberali nu au fost lăsați să intre în sala în care s-a desfășurat scrutinul.

Reacţia lui Orban, după scandalul de la Timișoara: "Îmi rezerv dreptul de a anula alegerile"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    31 Iul 2021   •   14:12

"Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere. Le-am transmis înainte de conferința pentru alegerea conducerii organizației o adresă prin care le-am solicitat să respecte întocmai prevederile Statutului Partidului Național Liberal.

Totodată, le-am comunicat situația oficială a membrilor PNL la 31 decembrie 2020 și i-am avertizat că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Acesta spune că își rezervă dreptul de a anula alegerile.

„În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara, desfășurate cu încălcarea normelor impuse de Statutul PNL și de deciziile organismelor de conducere ale PNL”, mai spune șeful PNL.

Un scandal cu îmbrânceli și acuzații a avut loc sâmbătă în fața clădirii în care se desfășoară alegerile pentru conducerea filialei PNL Timișoara. Potrivit Aleph News, scandalul ar fi izbucnit după ce mai mulți liberali nu au fost lăsați să intre în sală.

Citiţi şi: Război total în PNL, unde taberele s-au încăierat. Acuze reciproce: "Alin Nica fraudează alegerile" și "Chira acționează în stil golănesc"
 

 

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close