Antena 3 CNN Actualitate Recompense la stat, în plină criză. Dragnea, întrebat dacă funcţionarii pot lua prime de Paşte: De ce nu?

Recompense la stat, în plină criză. Dragnea, întrebat dacă funcţionarii pot lua prime de Paşte: De ce nu?

Recompense la stat, în plină criză. Dragnea, întrebat dacă funcţionarii pot lua prime de Paşte: De ce nu?
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Apr 2013   •   22:50

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că, în situaţia în care primele de Paşte nu sunt interzise printr-o prevedere legală, nu vede de ce nu ar putea fi acordate funcţionarilor de la stat.

Liviu Dragnea a fost întrebat, la Bistriţa, dacă administraţiile locale, primării, consilii judeţene, pot acorda anul acesta prime de Paşte.

"Dacă există bază legală şi prevedere legală pot acorda, dacă nu există, nu pot acorda. Nu ştiu dacă există. Verificaţi, verifică fiecare. Eu mă feresc să spun care e viziunea mea de la centru asupra a ceea ce trebuie să facă o autoritate locală. Ori vorbim de descentralizare, de autonomie, ori mă trezesc eu de la Bucureşti şi spun că funcţionarii trebuie să fie îmbrăcaţi toţi în albastru. Este autonomie, îşi ia deciziile singur, împreună cu consilierii locali, cu cei judeţeni", a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

Întrebat despre prime la instituţiile descentralizate ale statului, Dragnea a afirmat că în cazul în care legea nu interzice acordarea acestora, se pot acorda.

"Dacă există bază legală, dacă nu cumva sunt interzise (primele de Paşte - n.r.) printr-o prevedere legală, de ce nu? Dacă nu există bază legală, vorbim degeaba", a spus Liviu Dragnea.






×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close