Antena 3 Actualitate Reconversie profesională. Româncele s-au apucat de meserii anti-criză

Reconversie profesională. Româncele s-au apucat de meserii anti-criză

de M.Z.    |    20 Aug 2011   •   23:06
Reconversie profesională. Româncele s-au apucat de meserii anti-criză
Sursa foto: Foto: Intact Images

Criza care le-a lăsat fără locuri de muncă sau cu salarii mici le împinge pe românce să caute specializări din care încă se pot face bani. Aşa că s-au apucat să înveţe cum să facă o manichiură, cum să potrivească o coafură sau să aplice un tratament cosmetic.

Fie că sunt proaspăt ieşite de pe băncile şcolii, fie că sunt mame sau chiar bunici, pe toate le uneşte un singur scop: să înveţe meserie şi să câştige un ban frumos de pe urma ei. Însă nu neapărat pasiunea pentru manichiură sau coafură le-a adus la şcoala de formare profesională, ci nevoia. Unele cursante sunt încă la liceu, dar încearcă să-şi găsească o meserie ca să nu mai depindă de salariile şi aşa mici ale părinţilor.

Angajaţii unei astfel de şcoli nu-şi văd capul de treabă. Dacă până acum abia reuşeau să formeze câte o grupă la cursuri, acum este plin de elevi.

Un curs de manichiură-pedichiură durează trei luni şi costă 1.000 de lei. Pentru un curs de coafură, cu o durată de cinci luni, cursantele plătesc 1.500 de lei. Sunt însă convinse că investiţia merită şi că îşi vor găsi repede de lucru.

 
Get Adobe Flash player

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close