Antena 3 CNN Actualitate Referat DNA: Elena Udrea a primit 3,6 milioane de euro pentru deblocare plăţilor în contractul e-România

Referat DNA: Elena Udrea a primit 3,6 milioane de euro pentru deblocare plăţilor în contractul e-România

Referat DNA: Elena Udrea a primit 3,6 milioane de euro pentru deblocare plăţilor în contractul e-România
11 Feb 2015   •   19:44

DNA arată în referatul cu propunere de arestare a Elenei Udrea că aceasta a primit foloase necuvenite în cuantum de aproximativ 3,6 milioane de euro pentru a-şi folosi influenţa astfel încât plăţile aferente contractului e-România să fie deblocate.

"Este cert că inculpata Udrea Elena Gabriela a primit foloase necuvenite pentru a-şi trafica funcţia şi influenţa la nivel guvernamental în mod direct şi indirect faţă de cumpărătorii de influenţă, prin intermediul lui Dorin Cocoş, şi a primit foloase necuvenite în cuantum de circa 3.600.000 euro pentru a asigura deblocarea plăţilor aferente contractului e-România şi respectiv o rezolvarea problemelor judiciare ale martorului Pescariu Dinu Mihail", arată procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în documentul citat.

Anchetatorii îşi motivează solicitarea de arestare a Elenei Udrea pe faptul că a încălcat una din obligaţiile principale impuse în perioada de controlului judiciar, respectiv aceea de a nu comunica cu martorii şi alţi participanţi la săvârşirea faptelor în nicio modalitate,

"Faptul că a formulat un denunţ cu privire la fapte de corupţie şi imediat după aceea a făcut publice faptele sesizate (dezbătând şi probele ce ar putea fi administrate), faptul că a încercat să acrediteze ideea că anumiţi participanţi la infracţiune sunt protejaţi de organele de urmărire penală, generând asupra acestora o presiune mediatică şi mai mare, crează suspiciunea rezonabilă că va încerca să realizeze înţelegeri cu părţile, să influenţeze martorii, să determine alte persoane să aibă un astfel de comportament", subliniază procurorii anticorupţie.

Potrivit sursei citate, în cadrul unui interviu, Udrea a susţinut că nu a ştiut depre provenienţa sumelor de bani băgaţi de fostul soţ în firmele de la care încasa dividende, sugerându-i acestuia, prin intermediul interviului şi explicaţia pe care ar trebui să o dea: "nu poate fi o certitudine că orice nevastă ştie cum îşi face afacerea soţul ei. Trec peste faptul că întâmplător eram o nevastă cu o ocupaţie foarte precisă şi foarte solicitantă".

"Inculpata Udrea Elena Gabriela a încercat să inducă ideea că magistraţii ar fi constrânşi la o anumită conduită prin şantaj de către cei care deţin anumite secrete", subliniază procurorii DNA.

Elena Udrea a fost adusă, miercuri, din arest la instanţa supremă, unde se judecă cererea procurorilor DNA de arestare a deputatului PMP, în dosarul Microsoft, la intrarea în sediul ICCJ aceasta repetând gestul de a duce degetul arătător pe nas, pe care l-a făcut şi în plenul Camerei Deputaţilor.

Citiţi şi:


Antena 3 a obţinut referatul de arestare a Elenei Udrea. Şpaga a ajuns şi în conturile PDL 

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close