Antena 3 CNN Actualitate Refugiaţii, apăraţi de rege

Refugiaţii, apăraţi de rege

Refugiaţii, apăraţi de rege
17 Sep 2015   •   08:49

La sosirea lor în Europa, miile de refugiați care fug de războiul din țările lor trebuie să fie tratați cu 'umanism' și respectându-li-se 'drepturile omului', a lansat miercuri regele Spaniei, Felipe al VI-lea, aflat în prima sa vizită la Washington de la urcarea sa pe tron în iunie 2014, potrivit AFP.

'Flota de refugiați care vine din țările lor în război' până în Europa reprezintă 'un subiect presant pentru Europa, dar și pentru alte națiuni, inclusiv Statele Unite', a adăugat el, într-o conferință susținută la centrul de studii Wilson Center.

'Provocările cu care ne confruntăm astăzi sunt atât de mari încât nicio țară, oricât de puternică ar fi, nu poate să le facă față de una singură', a adăugat el.'Ceea ce este în joc, nu are altă opțiune decât să lucrăm împreună.Amenințările globale necesită soluții globale', a subliniat suveranul spaniol.

Cu ocazia vizitei în SUA, regele Spaniei a avut marți o întâlnire cu președintele american Barack Obama la Casa Albă. Aceasta este prima vizită în Statele Unite a lui Felipe al VI-lea (47 de ani), care a urcat pe tron în iunie 2014, după abdicarea tatălui său Juan Carlos.

×
Subiecte în articol: criza refugiati
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close