Antena 3 Actualitate Religie Arsenie Papacioc: Cărticica cu Maica Domnului de care să te fereşti!

Arsenie Papacioc: Cărticica cu Maica Domnului de care să te fereşti!

29 Aug 2018   •   14:30
Arsenie Papacioc: Cărticica cu Maica Domnului de care să te fereşti!
Sursa foto: sursa foto: ganduridinierusalim.com

Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc a atras atenția asupra unei cărticele numită "Visul Maicii Domnului" și care conține un text care nu este aprobat de Biserică.

"În ultimii ani ni s-au oferit diferite surogate ale credinţei prin răspândirea unor filade ce se numesc apocrife, care sunt condamnate de Biserică. Cea mai cunoscută dintre acestea este cărticica “Visul Maicii Domnului”, retipărită de nenumărate ori la diferite edituri, dar şi de unele parohii, acordându-i-se chiar şi “înalte binecuvântări”.

Broşura prezintă la început câteva rugăciuni obişnuite ale Bisericii dar adaugă şi un “text” despre care se crede că ar fi fost trimis de Dumnezeu oamenilor. Acest “text” nu a fost acceptat de Biserică, dar unii au considerat că ar întreţine un sentiment de evlavie. In realitate, însă, apocrifa ademeneşte sufletele mai slabe spre o credinţă greşită, spre superstiţie."

Continuarea, pe Ortodoxia.me.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close