Antena 3 CNN Actualitate Religie Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi: E blasfemie şi prost gust

Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi: E blasfemie şi prost gust

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe sunt scandalizaţi, în urma apariţiei unor panouri stradale ce prezintă medici în ipostaze asemănătoare sfinţilor din icoane.

Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi: E blasfemie şi prost gust
Sursa foto: Facebook
de M.Z.    |    29 Apr 2020   •   14:00

Pe panouri stradale apar, în ultima perioadă, medici în halate, cu mască de protecţie, bonetă, ochelari de protecţie şi stetoscop, iar pe cap au o aureolă ce seamănă cu coronavirusul.

Precum sfinţii din icoanele ortodoxe, aceştia binecuvântează cu mâna dreapta, în care au un stetoscop, în timp ce în stânga ţin o foaie de observaţie medicală.

În ce priveşte montarea acestor panouri, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a spus, miercuri, la Antena 3, că "o companie de publicitate şi-a asumat lucrul acesta. 

Dar nu e vorba despre asta, ci este o campanie jenantă, de furt simbolic. A folosi icoana, care este realmente un obiect de cult, ca pretext pentru o campanie în care doreşti să evidenţiezi meritele unor oameni este ceva neavenit şi ridicol, pentru că icoana este icoană, nu te joci cu simbolurile religioase (...) E foarte mult prost gust artistic.

Medicii care sunt scoşi în evidenţă în acest panouri publicitare au o pseudo-aureolă formată din coronavirus, este imaginea COVID. E un amestec de desene animate chinezeşti, un polimorfism, e ceva de foarte mult prost gust", a spus reprezentantul BOR.

Biserica, scandalizată de panourile cu medici în chip de sfinţi

×

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close