Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 14 mai. Ce sfânt este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 14 mai. Ce sfânt este sărbătorit astăzi

Calendar ortodox 14 mai. Pe 14 mai 2017, a avut loc la Mănăstirea Putna, proclamarea solemnă a canonizării sfintilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, si a colaboratorilor sai, Cuviosii Sila, Paisie si Natan.

Calendar ortodox 14 mai. Ce sfânt este sărbătorit astăzi
14 Mai 2020   •   00:34

În ședința din 6-7 iunie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât trecerea în rândul sfinților a Mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei, cu zi de prăznuire 15 mai, și a colaboratorilor săi, Cuvioșii Sila, Paisie și Natan, cu zi de prăznuire 16 mai.

Sfantul Isidor s-a nascut in Alexandria si a fost conducator in armata imparatului Deciu (249-251). Ostasul Iuliu este cel care ii vesteste comandantului armatei ca Isidor este crestin. Lui Isidor i s-a cerut sa renunte la credinta crestina si sa jertfeasca idolilor. Refuza, motiv pentru care i se taie limba. In chip miraculos, chiar fara limba, Isidor Il marturisea pe Hristos. Isidor a fost condamnat la moarte in anul 251. A primit cununa muceniciei prin taierea capului.

Calendar ortodox 14 mai. Troparul Sfântului Mucenic Isidor

Glasul 4

Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Sfintitului Mucenic Terapont;

- Sfantului Mucenic Alexandru din Conducheli;

- Sfintilor Mucenici Alexandru, Varvar si Acolut;

- Sfantului Leontie, patriarhul Ierusalimului;

- Sfantului Mucenic Marcu Criteanul;

- Sfantului Mucenic Ioan Bulgarul.

×
Subiecte în articol: Calendar ortodox 14 mai
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close